GİRMİŞ Evet!. Yeni bir yıla girdik!.

 

 

 

 

GİRMİŞ
Evet!.
Yeni bir yıla girdik!.
Ama ne giriş?.
Yılbaşı gecesi yedik, içtik, oynadık ve sabahı sarhoş gözlerle dar edip, uyandığımızda ilk işimiz piyango biletleri oldu ve listelere takılıp kaldık ama, sonuç hüsrandı!.En büyük ikramiye birilerine uçup gitmişti!.Kimileri amorti ile avunurken, benim gibi bir tomar biletle ıskalayanlar büyük bardakla su içip, ancak içlerini soğuttular!.
Sonra kanepeye uzanıp şöyle bir yeni yıl güzellikleri dinlemek için televizyonun kumandasına uzandılar!.
Baktılar ki, bir yıldır kesintisiz izledikleri aynı yüzle karşı karşıyalar!.
Gezdiler cümle kanalları..Hepsi fotokopi makinesi gibiydi ve bir ara fırsat bu diyerek, sunucu bir boşlu bulup “İngiltereden atık poşet ithal ettiğimizi” söyledi!.
Ev ahalisi şaşkındı!.
En çokta hanımlar!.Sanki marketlerde poşetler parayla satılsın diye eşleri bu yasayı getirmiş gibi başladılar söylenmeye!.
Poşetten çöp yığınları olmasın diye böyle bir uygulama getir, sonra git İngiltere’den tonlarca naylon çöpü getir ve onlara para öde!.
Kimileri benim gibi tartışmaya girmedi ve kısa yol çareyi evi terk etmekte buldu!.İçkiyi çok kaçırıp işin farkında olmayıp tartışmayı uzatanlar, hem kahvaltıdan, hem de öğlen yemeğinden oldular!.
Ayıldıklarında her şeyi anlamışlardı ama, iş işten geçmişti!.
Bir kere girmiştik yeni bir yıla!.
Adeta karanlık bir tünel gibi!.Şu an görünen bir ışık yok!.Umarım bu tünel ayı deliği değildir!.Oradan çıkmak nasıl olur, siz tahmin edin!.
Çatakta görev yaptığım köye üç beş kişi yanlarında küçücük boyda simsiyah bir köpekle geldiler!.
Meraklandım sordum “ Bu köpeğin adı ne?” diye!.
Ön dişi altından olan bunun adı “Girmiş” dedi!.
Benimle dalga geçtiğini sandım ve yüzüne sert bir bakış atınca “ Bunun adı Girmiş, biz bunu deliklere salıp oradan tilki çıkarıp yakalıyoruz” diyerek izah etme gereği duydu!.
Kenarda bizi can kulağı ile dinleyen köyün muziplerinden biri hemen atılıp “ Gelin ben bir tilki deliği biliyorum” diye!.
Adamlar hemen ona dönüp, heyecanla “ Nerede” demeye kalmadan “ Beni takip edin” diyerek o önde biz arkada köyün dışına yöneldik!.Epey gittikten sonra bir çalılığın dibinde ağzı daracık ve yerin dibine doğru giden bir deliğin başında durduk!.
Adam köpeğe “Haydi Girmiş” demeye kalmadan o küçücük köpek deliği girip kayboldu!.Az sonra içeride bir hırıltı ve delikten dışarıya bir toz bulutu!.
Biz tilki beklerken delikten koca bir Porsuk hızla çıkıp yamaca doğru kaçtı!.
Derken ardında “Girmiş” çıktı!.
Çıktı ama sanki jiletle doğranmıştı!.Hayvancağızın yüzü paramparçaydı!.Yürüyecek hali yoktu!.
Adam bir köpeğe, bir de bizi o deliğin başına getirene baktı!.
“Ulan sen bizi ayı deliğine getirmişsin, yoksa bilerek mi yaptın?”
...
Evet, bilerek yapmıştı!.
Bu olay kısa sürede tüm çevreye yayıldı!.Sonradan duyduk ki, Girmiş aldığı yaralardan ölmüş!.
Eh işte!.
Bilmediğimiz bir deliğe girdik!.Artık yaralanmak, kanamak alışık olduğumuz bir durum!.
Umarım ölmeyiz!.