BENCE Hani memleket meselesi diye günlerdir konuştuğumuz şu poşet meselesi var ya!. Bence tarihi bir karardır ve bırakın yirmi beş kuruş, en az on lira olmalıdır!.

 

 

 

 

BENCE
Hani memleket meselesi diye günlerdir konuştuğumuz şu poşet meselesi var ya!.
Bence tarihi bir karardır ve bırakın yirmi beş kuruş, en az on lira olmalıdır!.Olmalıdır ki, evlere ve dolayısıyla sokaklara bir tek poşet girmesin, atılmasın..
Bizim Doğanşehir’in Belediyeye ait çöplüğü vardı ve o çöplüğü bizim köylere yakın ormanlık alanlara kurmuşlardı!.Bu çöplüğün yaydığı berbat pis kokular bir tarafa, rüzgâr estiğinde binlerce poşet ormana savrulur ve ağaçların dalları ziyaret ağacı gibi takılı poşetlerle dolmakla kalmaz, takılmayanlat dağ yamaçlarını aşar, oradan ta Asıpınar yaylasına ulaşırdı!.
Böylesine yaşamın içine eden bir malzemeyi kullanmanın nasıl bir çevre felaketine neden olduğunu hiç bir zaman bu Millete anlatamazdınız, anlatamazsınızda!.En kısa yol tarifi paralı olandı!.Ancak dediğim gibi, bu fiyat bizi kesmez, tez elden artırılmalıdır!.Yoksa yediği tonlarca kazığın hesabını yapmayan bir anlayışın yirmi beş kuruşluk kürdan modundaki çöpe isyan etmesini algı sınırlarımızla izah edemezsiniz!.
Bakın bir önerim daha var..Hani şu düğün ve taziyelerde verilen yemek tabakları var ya!.
Köpükten ve süngerimsi bir malzemeden yapılan bu tabakların çevreye nasıl bir rezalet olarak döndüğünü mutlaka hepiniz görmüşsünüzdür!.Her yer de varlar!.Hele şu tabakta satılan tavuk erleri, hepsi bunlardan ve sokaklardan kırsal alanlara kadar her yerde rastlamak mümkün!.Çünkü piknikçiler yiyip içtikten sonra bunları yerinde bırakıp gidiyor!.Sonrası malum!.
İşte bunlara da ciddi fiyat farkı konmalı ki, tüketimi sıfırlansın!.
Çünkü bu ülkede hiç bir şeyi anlatarak önleyemezsiniz..Tek çare fiyatlandırmak!.Bakın iki gündür yirmi beş kuruşluk uygulamayla poşet tüketimi yüzde yetmiş azalmış!.Buna Kuşlar, böcekler, balıklar ve bilcümle tüm canlılar adına çok sevindim!..
Ne yapalım taşıdığımız kafa artık kumbara gibi;
Para atmadan çalışmıyor!.