HAYRET Bazen bu dünyada gereksiz oksijen tüketip, başkalarının bu hakını gasp ettiğimi düşünürüm! Öyle ya, dünyadan haberin yok, sadece yiyip içiyorsun ve sonra çıkıp ortalıkta ulu orta gezip bir de yaşamı hak edenlere hava atıyorsun! Eskiden olsa anlardım, çünkü bilgiye ulaşmak zordu ve biz aldığımız bir ödevi haftalarca kovalar, kütüphane raflarında bulursak dünyanın en şanslısıydık! Günümüzde öyle mi? Tabiki “ hayır!” Bilgi küçük bir aletin içinde, dakkasın da ulaşıyorsun ve her şey detayıyla önünde. .

 

 

 

HAYRET
Bazen bu dünyada gereksiz oksijen tüketip, başkalarının bu hakını gasp ettiğimi düşünürüm! Öyle ya, dünyadan haberin yok, sadece yiyip içiyorsun ve sonra çıkıp ortalıkta ulu orta gezip bir de yaşamı hak edenlere hava atıyorsun!
Eskiden olsa anlardım, çünkü bilgiye ulaşmak zordu ve biz aldığımız bir ödevi haftalarca kovalar, kütüphane raflarında bulursak dünyanın en şanslısıydık!
Günümüzde öyle mi?
Tabiki “ hayır!”
Bilgi küçük bir aletin içinde, dakkasın da ulaşıyorsun ve her şey detayıyla önünde...
İşte bu kadar kolay olana zahmet edip bakmayan ben, İskandinav ülkelerini çok zengin sanardım ve hata orada olmak rüyalarımı süslerdi! Düşün elinde olta, başında fötr şapka oltayla nehirden somon balığı avlıyorsun!
Sonra o doğal sıra göletlerin kenarında piponu tüttürüp bir de sıcak neskafe içiyorsun...
Dün bu hayallerimin hepsi alt üst oldu! Meğer “ İskandinav” ülkeleri denilen Danimarka, İsveç ve Norveç batmışta haberim yokmuş!
Yani onların batıklarını herkes görmüşte, ben görmemişim ve işte bundandır ki diyorum “ ben yaşamayı hak etmiyorum” diye! Koskoca İskandinav ülkeleri batsın, haberin olmasın!
Bir kere batmasalardı durumları iyi olurdu ve onlarda çıkar bir yerlerle kavgaya tutuşurlardı!
E, takatleri olmadığı için can derdine düşmüşler, ne diye oraya buraya huzursuzluk versinler ki?
Şimdi bunların battığına inandım ve o iş artık tamam!
Yalnız insanların can havliyle buralardan kaçıp, oralara kapağı atma çabası da neyin nesi?
Üstelik Müslüman bir ülkeden kaç, git çan seslerine katlan!
İşte bunu hala çözemedim ve batan bir gemiye kim niye koşar, onu bir türlü havsalam almıyor!
Umarım en kısa zamanda bilgi fukaralığım mazur görülür ve bu konuda aydınlatılırım!
Herkese iyi pazarlar...