İNATLAŞMA Süleyman Demirel bu ülke siyasetine değişik bir renk ve düzen siyasetinde anı birlik keskin dönüşlerin nasıl olacağını veren en güzel örnekti!. Bunun en güzel tanımını da kendisi yapmıştı "Dün dündür, bugün bugündür" diyerek!.

İNATLAŞMA
Süleyman Demirel bu ülke siyasetine değişik bir renk ve düzen siyasetinde anı birlik keskin dönüşlerin nasıl olacağını veren en güzel örnekti!.Bunun en güzel tanımını da kendisi yapmıştı "Dün dündür, bugün bugündür" diyerek!.
O nedenle hepimiz bu ülkede siyasilerin,mahallede söylense sonu cinayetle bitecek türünde biri birlerine söyledikleri küfür dahil her şeye alıştık!.Zaten artık vatandaşta bunlara pek kulak asmıyor.Hata kahve sohbetlerinde ekranda denk geldikleri bu kavga ve küfürlere " Yahu boş ver, bunlar birazadan gider Meclis lokantasında aynı masaya otururlar" diyerek bu ciddiyetsizliğe not düşerler!.
Tabi bunlar bildiğimiz ve alıştığımız şeylerdi de, Bahçeli'nin son çıkışı gerçekten dünya siyasi literatürüne tez konusu olacak kadar hayret verici bir durumdur!.
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasaya önce " Evet" deyip, sonradan iktidarın alın çatarak bu durumun hoş olmadığını belirtmesi üzerine, ani bir dönüşle yasanın çıkmasını iktidarla beraber engelledi!.
Tabi gerekçe ne olacaktı?
Aynı yasaya HDP' de "Evet" oyu verdi diye!.
Devlet Bahçeli, bunu söylemekle ne ile nasıl inatlaştığının farkında mı, değil mi bilmem ama, bildiğim tek şey, Bahçeli samimiyse Meclisi derhal terk etmelidir!.Öyle ya HDP ile aynı çatı altında nefes alıyor!.Düşünün istemediğiniz yüzlerle her gün bir aradasınız, bu durum gerçekten ruh sağlığı için iyi değildir!.Hem bunu yaparsa şu anda iyice kopmuş tabanı belki yeniden toparlanır ve çevrelerinde bir nebze olsun Bahçeli'yi savunma fırsatı bulurlar!.Yoksa şu son oylamada yaptıklarını taraftarları bir türlü tolere etmeyebilir!.Üstelik gidecekleri iyi bir kapıları da varken, bahane bulup suyu koy verebilirler!.
Anlaşılan istenmediği halde AKP' den vaz geçmemek adına" inadım , inat" diyor!.
İnat böyle bir şeydir!.İnsana olmadık şeyler yaptırır ama, bu inatçının pekte umurunda olmaz!.
Hadi meseleyi bir inat yaşanmışlığı ile bitirelim!.
İki arkadaş daha inatçı oldukları noktasında tartışıyorlarmış!.
Biri "Vallahi hanımla kavga etmiş konuşmuyordum, birgün çarşıdan eve gelirken şiddetli yağmurdan evin dış kapısına kendimi zor attım, kapıyı açıp içeri gireceğim ama, üzerime anahtarı almayı unutmuşum.Zile bassam hanım kapıyı açacak ama,ben inat olsun diye zile basmadım ve sabaha kadar kapıda yağmurda durdum!."
Diğeri "Ulan oda iş mi, ben hanımla kavga ettim on yıldır yatağımız ayrı ve konuşmuyorum"
Beriki " İyi de biri üç, diğeri beş yaşında iki çocuğun var" diyerek hayretle sordu!.
Bizim ki " Vallahi inat bu ya, kimden olduklarını da sormadım!"
Hepinize kucak dolusu sevgi ve saygıyla iyi hafta sonları diliyorum!..