KRİZ " Evelallah biz de yokmuş!" Dün bizim Malatyalı da öyle diyordu!. İki eli arkasında kıçının üstünde tespihi şakırdatıp yanındakiyle hem yürüyor, hem günlük siyasi sohbetlere dalarak memleketin güllük gülistanlık halinden dem vuruyordu!.

KRİZ
" Evelallah biz de yokmuş!"
Dün bizim Malatyalı da öyle diyordu!.İki eli arkasında kıçının üstünde tespihi şakırdatıp yanındakiyle hem yürüyor, hem günlük siyasi sohbetlere dalarak memleketin güllük gülistanlık halinden dem vuruyordu!.Ense, göbeğe bakarsan haksız da sayılmazdı!.Küçükken giydiği çarık ayağını çok sıktığında kangren olmaktan Gavur Agopun ot merhemi sayesinde kurtulmuş!.Şimdi öyle miymiş? Torun ayakkabı beğenmeyip, balkondan fırlatmış!.
Bir de ahlak çok bozulmuş şimdilerde ve o kadar cıbıldak kadın kız varken, hiç bir erkek dönüp bakmıyormuş, şimdiki erkeklerde peygamber sabrı varmış!. Sonra şu Amerikan mendeburunun yaptıklarına bakın diyerek, topu okyanus ötesine attı ve akabinde " Ulan şu Rusya var ya, düşman bellerdik ve o yüzden solcu avına çıkardık, meğer yanılmışız!"
Vallahi eksiksiz anlatıyorum!.Yakın mesafe konuşmalarla yürürken, az kalsın araba çarpıyordu ve ben bu kulak misafirliğini terk etmek zorunda kaldım!.
Evet!..
Daha önce de demiştim, bence de kriz yok!.
Geçenlerde adam sıkışmıştı, aceleden tuvaletin kapısına yönelirken cama yapıştırılan ve israf olmasın diye yırtık karton kağıda yazılan "2 tl" lik
yüzde yüzlük artışı görünce durup, ucunu biraz daha sıkarak kapıdakine "Küçükte mi iki lira?"
Adam "Fark etmez, ister büyük, ister küçük.."
" Yahu ayıptır, bu kadar da olmaz" demeye kalmadan, adam " Ulan emmi, senin dolardan haberin yok her halde?"
Bizimki hiç yorum yapmadı, geri dönüp aceleden ilerideki çınar ağacının dibine işedi gitti!.
Bereket küçüktü..Ya büyük olsaydı?.
Şimdi prostatı olanlar düşünsün!.Hele şehirlerarası yolculuklarda, ciddi bir işeme masrafına girmeleri kesin!.Bu yaş grubunun kime oy verdiğini bilmem!.Ancak bu iş ucunu sıkmakla da olmaz!.Görünen o ki, artık ıslak donla gezmek hiçte komik olmayacak!.
Kriz yok!.
Çünkü Ömer dayı tam secdedeyken televizyonda duyduğu elektrik zamından duayı şaşırmış ve acayip şeyler mırıldamış!.
Vallahi bilmem!.Ben oğlu Kemal'in yalancısıyım!.
Artık dualarımızın yönünü bile şaşırdığımıza göre!.
Hani, nerede kriz?.