TEHDİT EDİLİR HALE GELDİYSEK Şu Suriye meselesinin ilk gününde defalarca “Bizi belaya sürükleyecekler” diye yazmıştım! Bunu yazmak için çok dahi ve de çok bilgili olmak gerekmiyordu!. Az buçuk bu coğrafyada ömür tüketen biri olarak “ Görünen köyün kılavuz istemediğini” görmemek için kör olmak gerekiyordu!.

 

 

 

TEHDİT EDİLİR HALE GELDİYSEK
Şu Suriye meselesinin ilk gününde defalarca “Bizi belaya sürükleyecekler” diye yazmıştım!
Bunu yazmak için çok dahi ve de çok bilgili olmak gerekmiyordu!.Az buçuk bu coğrafyada ömür tüketen biri olarak “ Görünen köyün kılavuz istemediğini” görmemek için kör olmak gerekiyordu!.O zaman yazdıklarımızla bu güne gelinen yaklaşık yedi yıllık sürede her şey harfiyen yazdığımız gibi yol almış ve şu anki duruma gelmişiz!.
İşte bu durumun son aşaması Trump’ın dünkü tehdit mesajıdır!.Bu tehdite karşı alttan aldığımız tavır ve Sayın Cumhurbaşkanının Trumpla alel acele görüşmesi her şeyi net şekilde gözler önüne sermektedir!.
Amerika denilen canavarın dostu yoktur, olmaz, olamaz!.Emperyalizmin tek dostu çıkarıdır, onun için gözü her zaman terazinin kefesindedir ve kendine doğru ağır basanı alıp cebine koymakla mükelleftir; gerisi hava cıvadır!.
Türkiye en çok Kürt nüfusla yaşayan ülkedir ve Kürt’lerin Türkiye’den ayrılmak gibi bir niyeti hiç bir zaman olmadı, olmazda!.Elinde bu kadar net bir kart varken, sıradan sorunları çözmemek için adeta varını yoğunu yok etmeye şartlanmış bir akıl tutulması yaşamak gerçekten izahsızdır!.
Çünkü herkes yaşadığı korku ikliminden dolayı, milliyetçi ve militarist söylemlerle kendini garantiye alma telaşına düşmüş!.
Akşam bir açık oturum izliyorum..CHP’li vekilden tutun diğer parti yöneticileri ve gazeteciyim diyene kadar..Hepsi Türkiye’nin mutlaka Suriye’ye girip operasyon yapması gerektiğinin Türkiye’nin geleceği için şart olduğu fikrinde itirazsız birleştiler!.
Bu vahim tabloyu izleyince benim artık çok eleştirdiğim Sayın Cumhurbaşkanına söyleyecek hiç bir şeyim kalmadı!.Yani hemen girmiyorsa, bunlardan çok daha vicdanlı olduğundandır!.Çünkü bunların tuzu kuru!.Kenarda köşede hatırı sayılır birikimleri var!.E, çocuklarda askerlik falan yapmıyor!.
Ne olacaktı?
Türkiye değilse başka bir ülke olsun!.Yeterki paran olsun!.
Elhamdülillah o da var!.
Gerisi Şam’da tatlı!.
Gelelim asıl meseleye..
Anlaşıldı ki, Suriye toprakları artık pay edildi!.Rejimin ayakta durmasını sağlayan Putinin oradan elini çekeceğini mi zan ediyorsunuz?.
Milyar dolar harcayan Trump gibi bir tefecinin o paraları oraya gömüp gideceğini mi?.
İşte bunu okuyamayanlar çıkmış hayal görüyorlar ve bu hayalle ülkelerini ser sefil yapacaklarından haberleri yok!.
Trump, bu tehditi savurduğunda çıkıp “ Elinden geleni ardına koyma” diyebildik mi?.
Diyemedik!.
Çünkü yıllardır onların ağzının içine bakarak dış politika izledik!.Üstelik üretmeden hazır aldık..Hal böyle olunca da tehditleri alttan almak zorunda kalıyoruz!.
Tıpkı komşu ailenin huzursuzluğuna dayanamayan çocuğun babasına “ Biz onlardan kalabalığız, neden gidip dövmüyoruz” diye!.
Baba oğulun gözüne bakar “ Oğlum biz kalabalığız ama hacatımız (kavga aleti) yok, bu iş lafla değil, hacatınan olur.”
Evet!..
Hacatın yoksa, en azından karışmayıp, kendine de zarar vermeyeceksin!.