ÜLKEYİ TIRTILLAR SARMIŞ Tırtılı hepiniz bilirsiniz! Gelişimini tamamlaması için ağaçların yaprağını kemirip yemek zorundadır! Mesela meşe tırtılı bu türün en yamyamıdır! Koca ormanı kısa sürede yaprağından eder ve kuşlar dahi açıkta kalan yuvalarını terk ederler! Orman fakiri bir ülkeyiz! Rant ve talana kurban ettiğimiz ormanların yerine beton dökerek, her gün boğamızı biraz daha sıkıp nefessiz kalıyoruz! Taş ocağı yamyamları daha çok para kazansın diye ağaçlık ve ormanlık alanları izin vererek onlara açıyoruz! Onlar dinamitleyip yok ederken, diğer taraftan bir çalıya dokunan vatandaşa da orman kanunları uygulanıyor! Şimdi gözünü İstanbul’a dikmişler! Bu ülke insanının son meteliğini de cebinden alıp kanal yapacaklarmış! Cebinden parası giden vatandaş, orası bittiğinde kenarından bile geçemez! Bir fincan kahve, dar gelirli bir ailenin iki günlük masrafı fiyatına verilir, bunu bilmeyen mi var? Sonra orayı yabancı şirket ve özellikle de Arap zenginler yağmalar ki biz havamızı alırız! Dahası! Uzmanların dediğine göre olası bir depremde tüm İstanbul’u haritadan silecek bir çılgınlıktır! Tabi bunu rantçılara anlatmak zor! Kemirecekler, yok edecekler, sonra semirip kozadan çıkarak uçup gidecekler! Bu güzel coğrafya da ne bela bir zihniyete mecbur kalmışız? Bir zamanlar tüm doğal göletleri kuruttular, üstelik devlet eliyle! Bundan en çok Konya Ovası etkilendi! Şimdi ora da habire “ Obruk” denilen çöküntüler oluyor! Bir gün koca şehir çöker, yere gömülürse şaşmayın! Tıpkı şu an İstanbul’u gömmeye çalıştıkları gibi!. .

 

 

 

 

ÜLKEYİ TIRTILLAR SARMIŞ
Tırtılı hepiniz bilirsiniz! Gelişimini tamamlaması için ağaçların yaprağını kemirip yemek zorundadır! Mesela meşe tırtılı bu türün en yamyamıdır! Koca ormanı kısa sürede yaprağından eder ve kuşlar dahi açıkta kalan yuvalarını terk ederler!
Orman fakiri bir ülkeyiz! Rant ve talana kurban ettiğimiz ormanların yerine beton dökerek, her gün boğamızı biraz daha sıkıp nefessiz kalıyoruz! Taş ocağı yamyamları daha çok para kazansın diye ağaçlık ve ormanlık alanları izin vererek onlara açıyoruz! Onlar dinamitleyip yok ederken, diğer taraftan bir çalıya dokunan vatandaşa da orman kanunları uygulanıyor!
Şimdi gözünü İstanbul’a dikmişler! Bu ülke insanının son meteliğini de cebinden alıp kanal yapacaklarmış!
Cebinden parası giden vatandaş, orası bittiğinde kenarından bile geçemez! Bir fincan kahve, dar gelirli bir ailenin iki günlük masrafı fiyatına verilir, bunu bilmeyen mi var?
Sonra orayı yabancı şirket ve özellikle de Arap zenginler yağmalar ki biz havamızı alırız!
Dahası!
Uzmanların dediğine göre olası bir depremde tüm İstanbul’u haritadan silecek bir çılgınlıktır!
Tabi bunu rantçılara anlatmak zor!
Kemirecekler, yok edecekler, sonra semirip kozadan çıkarak uçup gidecekler!
Bu güzel coğrafya da ne bela bir zihniyete mecbur kalmışız?
Bir zamanlar tüm doğal göletleri kuruttular, üstelik devlet eliyle!
Bundan en çok Konya Ovası etkilendi! Şimdi ora da habire “ Obruk” denilen çöküntüler oluyor! Bir gün koca şehir çöker, yere gömülürse şaşmayın!
Tıpkı şu an İstanbul’u gömmeye çalıştıkları gibi!