YILLAR ÖNCE Adı " Hizmet Hareketiydi. " Ellerinde devasa bir para kaynağı vardı.

YILLAR ÖNCE
Adı " Hizmet Hareketiydi." Ellerinde devasa bir para kaynağı vardı..Okullar, dersaneler, yetmedi " Işık evleri" denilen özel propaganda evleri!.Bunların hepsi mevcut hükümetlerce bilinen ve desteklenen projelerdi..Bir dedikleri iki olmuyordu!.İstedikleri kişiyi istedikleri yere getirmek, götürmek sıradan bir işti!.Ticaret yaptığımız yıllarda sırf onların düşüncelerini paylaşmıyoruz diye bizden ürün almazlardı!.Ticarette dahi kendilerine göre bir iç döngü oluşturmuşlardı!.
Emniyet ve Eğitime rahat sızmışlardı!.Orduya sızmanın en kolay yolu " Katalog evliliklerdi!"
Bunu çok rahat yaptılar!.Yurt dışında okullaşma projesinin altında çok farklı bir niyet vardı!.
Her alanda hakimiyet duygusu ile yaptıkları işlerin arkasında büyük bir servis olduğu gerçeği herkesçe biliniyordu ama, nedense siyasi iktidarca bilinmiyordu!.O siyasi iktidar " Ne istediler de vermedik?" diyerek nasıl bir vahametin altına imza attığını zaten itiraf etti!.
Bunların farkına vardıklarında da iş, işten geçmişti!.
Evet, bir darbe girişimi olmuştu!. Herkes bunun hesabının sorulmasını beklerken, fırsat bu fırsat denerek, her darbe sonrası olduğu gibi tüm oklar sol ve demokrat kesime yöneldi!.Terör bahanesiyle insanlara devasa cezalar yağdırıldı!.Her tarafa dokunulurken, bu işin siyasi tarafına hiç dönüp bakan olmadı!.
Tüm bunlar gelecek felaketin habercisi gibiydi ama, ne gören, ne de anlayan oldu!.
Dönüp , tohumdan makineye, hayvan ve hayvansal ürünlere kadar, her şeyi dışarıya havale eden bir aklın şimdi çıkıp ekonomik kuşatmaya karşı geliştireceği mantıklı bir izahı ne kadar olur bilemem ama, bildiğim tek şey bu işte kolay sıyrılmak mümkün mü?
İşte ona bakmak lazım!.
Tek çare demokrasi!.İntikam duygusu ile değil, çözüm iradesiyle hareket etmek gerekir!.
Tüm bunları Meclis zemininde tartışmak ve doğru olana evirmek , olması gerekendir!.
Yoksa, yıllar önce dediğimiz gibi"
Sen yıkmak istersen, kimse gelip yapmaz ve sadece yıkıntıya ağlarsın ki, o zamanda söylenecek hiç bir şeyin anlamı kalmaz.!"