YUNANİSTAN YANARKEN Oldum olası orman yangınları beni derinden yaralamıştır!. Doğada bizim dışımızdaki sayısız canlının yaşam bulduğu ve burada neslinin devamına durduğu yerlerdir!.

YUNANİSTAN YANARKEN
Oldum olası orman yangınları beni derinden yaralamıştır!.Doğada bizim dışımızdaki sayısız canlının yaşam bulduğu ve burada neslinin devamına durduğu yerlerdir!.Bu tür felaketlerde bir çok canlının canını kurtarma şansı da yoktur!.İlk önce kelebekler kanatlarından vurulur!.Kuş, börtü böcek kavrulup küle döner!.Envai türden ağaç önce ince dalından bükülür ve sonra gövdesiyle bu felakete boyun eğer!.
Üstelik bu tür felaketlerin en büyük sorumlusu insandır!.Hiç bir canlının yangın çıkardığı, yaktığı görülmemiştir!.
Ormanlık alanların yakılarak beton baronlarına peşkeş çekildiğini hepimiz biliriz!..Yıllar sonra buralara imar izni verildiğini bilmeyen yoktur!.
Bunları biliriz tamam da, ya yakmaktan haz alan şizofrenlere ne demeli?.
Bunu tarihin gerisine dönüp baktığınızda daha iyi anlarsınız!.
Timur, uğradığı her yeri yakıp geçerek çevresine korku salmakla kalmıyor, baş kesip insan katletmekten de geri durmuyordu!.
Romayı ateşe veren Neron da öyleydi!.
Kısacası dünya hep bu ve benzeri ruh hastalarının kötülüğüyle yüz yüze kaldı..Bu ortaçağdan günümüze kadar gelen kesintisiz ruh hastalığı, şu son günde Yunanistan'daki yangın felaketi ile bir kez tezahür etti!.
Bu yangına keyif çatan kimi ruh hastalarına şunu anımsatmak lazım; yanan, Yunanistan değil, dünyadır ve üzülerek ifade edeyim ki, bu dünyada sizlerde yaşıyorsunuz!.
Bunun hiçbir Milliyetçiliklede alakası yok!.Bu düpedüz sapkınlıktır, ruh hastalığıdır!..
Bilerek ya da ihmalle olsun, böyle bir felakete umarsız kalıp sevinmek, bu yangına sebep olanlardan daha tehlikeli bir durumdur!.Bu insanlığın değerlerini yitirdiği son noktadır!.
Bu nedenle yanık bir yürekle komşu Yunanistan halkına geçmiş olsun diyor, bu tür felaketlerin dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını diliyorum..

Hasan ŞAHİN