BURSA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HABER AYTEN AVDAN



 HDP Bursa ilgili örgütünün seçim kampanya kapsamında bursa Merinos Parkı'nda gerçekleştirildi miting için gelen yüzbinler saatler önce miting alanında yerlerini aldı. HDP bayrakları ile donatılan alan üzerinde Demirtaş fotoğrafları bulunduğu Pankartlar asıldı.

Alanda bulunanların yüzlerce yurttaşların HDP cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın maskelerini taktığı görüldü.
Merinos Parkı'nın dolduran binlerce yurttaşların Demirtaş'a özgürlük sık sık sloganlar atıldı. 24 Haziran seçimlerinde HDP ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a desteklerini esirgemeyen siyasi partiler ve birçok kurumlar da katıldı.

HDP Bursa mitingine HDP Eş Genel Başkanı Sezai temeli milletvekilleriile milletvekili adayları katıldı. Adaylar tek tek kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Adayların ardından

HDP eş genel başkanı Sezai Temeli önemli açıklamalara değinen temeli, AKP provokasyonunun hesabını sormak için kazanacağız.

Diyarbakır'da Kürt kardeşim derler Ankara'da kurt olurlar bu kurt akıllıarının İstanbul' mitingine Tansu Çiller gelmiş Niye gedin demişler milli şuur demiş milli seni biliyoruz da şuur nerede? 90"ları. Faili meçhul ları beyaz Toroslar unutmadık bu mudur şuur!

 

Temeli En az 80 vekile El koymak için HDP baraj altında bırakmak istiyorlar Biz de Diyoruz ki 80 değil 180 vekille o parlamentoya döneceğiz Sen de Cumhurbaşkanı olmayacaksın o yüzden 24'ünde sandığa gideceğiz bir oy Demirtaş'a Bir oy HDP" ye
tüm emekçiler işçiler bu haksızlığa son vermek için Sandığa gidecek işçiler Sandığa gidecek memurlar Sandığa gidecek öğretmenler Sandığa gidecek çocuklarımızın eğitimi için gidecek eğitim anlayışı Bundan başka bir şey değildir Bu çocuklarımızın bu zulümden kurtarmak için Sandığa gideceğiz 4 sene sonra çocuklarımız okuduktan sonra çırak olmasın diye gideceğiz 4 sene sonra kız çocuklarınız gelin olmasın diye Sandığa gideceğiz dedi.

ardından bursa Merinos Parkı'nda Selahattin Demirtaş'ın TRT deki konuşması dev ekranda yurttaşlara izletildi. Kalabalık büyük bir coşkuyile izledi.

Kürt sanatçı azad Bedran söylediği parçalar ve halaylarla son buldu.



Editör: Haber Merkezi