HDP Van  milletvekilli aday adayı Abdullah Cangüleç ; 14 yaşımda Kürt siyasetiyle tanıştım, aktif olarak her alan ve her platformda Kürt mücadelesini onurlu bir şekilde yürüttüm.
1987’de SHP’de resmi olarak aktif siyasete başladım. HEP'ın kurulmasıyla HEP-DEP üyelikle fiili olarak HADEP'te resmi ve fiili olarak her görevde bulundum.Ateş özerinde siyasetin yaptığı ve her gün faili belli olduğu cinayetlerin işlendiği bir dönemde.




VAN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ RÖPORTAJ ARZELLA BEKTAŞ :

Merhaba;  Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?
14 yaşımda Kürt siyasetiyle tanıştım, aktif olarak her alan ve her platformda Kürt mücadelesini onurlu bir şekilde yürüttüm.
1987’de SHP’de resmi olarak aktif siyasete başladım. HEP'ın kurulmasıyla HEP-DEP üyelikle fiili olarak HADEP'te resmi ve fiili olarak her görevde bulundum.Ateş özerinde siyasetin yaptığı ve her gün faili belli olduğu cinayetlerin işlendiği bir dönemde.
1995 genel seçimlerde Çorum 1. sıra milletvekili adayı olarak görev aldım sistemin bütün baskı ve zorluğa rağmen partimi en iyi şekilde seçim bölgemde partimi temsil ettim.
Ve bugüne kadar resmi ve fiili olarak partimin bana verdiği her görevi partime halkım değer ve siyasi paradigma inancıma zere miskal leke getirmeden şerefli ve onurluca yaptım. 7 haziran 2015 genel seçimde HDP mv aday adayidim.listeye girmedim ancak partimin verdiği kararı kendime esas alarak,durmaksızın demokrasi ve özgürlüklerin tesisi için var olduğum müddetçede her platformda devam edeceğim..
HDP’den aday olmak fikri ne zaman oluştu?
Yaşamak ve yaşatmak için eşitlikçi özgürlükçü,katılımcı,çoğulcu ve demokratik bir toplum düzeninin oluşması için verdiğim demokrasi mücadelemin devamı için siyaset.

Siyasi geçmişinizden biraz bize söz eder misiniz?
Verdiğim demokratik mücedale de daha çok üretme sorumluluğuyla milletvekillik.verdiğim demokratik mücadelenin farklı bir mevzisi olduğu sorumluluğuyla HDP dedim

Eş Genel Başkanların dahi tutuklandığı bir dönemde Milletvekilleri olarak ne kadar etkili olabilirsiniz?
Kati merkeziyetçi ulus anlayişinin özde HDP ve Kürtlerin genelde mazlum halkların üzerinde egemen kıldığı zülüm cenderesine.24 haziran seçimlerinde alınan sonuçla,demokrasiye geçişi yaratarak,Eş genel başkanlarımızın şahsında halklarımıza reva görülen zülüm diktaya demokrasi tokadıyla cevap olabiliriz.

AKP bu secim de gider mi?
Akp ve saray günübirlik yaptıkları anketlerle gidici olduklarını gördüler ki. Akp=mhp'nin kati ulus ve tekçi anlayışın sözüm ona cumhur ittifakı kurarak baskın seçim kararı aldılar.Ülkenin ekonominin çöküşü tl'nin değer kaybı ve Kürt sorununun faşist baskıcı ve yok etme politikası Mevcut siyasi iktidarın sonu olacağıdır. Chp ittifak ise benzer bir zihniyetle 0 barajla, HDP'yi %10 barajla baş başa bırakması.bu iki faşist ittifakın asil mazlumların üzerinde şekillendiğidir. Bur da HDP'nin geliştireceği stratejik ve yapıcı (Mv adayların siyasi duruş değerlere bağlılık ve siyasi paradigma duruşları) temelde kilit rol oynamaktadır.24 haziran akşamı HDP'le demokrasi tokatıyla saray rejiminin sonu olacaktır.

24 Haziran seçimlerinde Van’de iddialı mısınız?
Van halkı ilkelli onurlu ve değerlerinde taviz vermiyen bir halktır.Barış blokuyla seçime bağımsız giren milletvekillerinden 7 haziran 2015-1 kasıma kadar onurlarından taviz vermeden kati tekçi zihniyetli Akp ve sistem partilerine gereken tokadı indirdiler,24 haziran'dada seçim sandıkları olmak özere kendi iradelerine sahip çıkacaklardır.

Van halklarına bir çağrınız var mı?
24 Haziranda gidileceğimiz baskın seçimine.Halklarımızın önüne sandıkta iki seçenek sunulmuştur.
Vanpirleşerek halkın canı malı demeden hanedan ve sistemin tekçi çarkıyla öğütülen anlayış cephesi.
2-Bin yılların hasretiyle demokrasi ve özgürlükleri savunan ve bu uğurda canı pahasına mücadele eden. HDP ve dostlar cephesi.
24 haziranda sandığa giderken bu iki anlayışa vicdanınla git....

Ötekilerin Gündemi olarak teşekkür ederiz.
Ben teşekkür ederim.başarılar dilerim...
Editör: Haber Merkezi