MERSİN ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HABER ABDULLAH ÖZKILAVUZ:  24 Haziran’da yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi hakkın da değerlendirmede bulunan HDP Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, 25 Haziran sabahın  halkların  özgürlüğüne kavuştuğu ve AKP iktidarın al aşağı olduğu gün olacağını dile getirdi.

24 Haziran’da yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimi hakkın da değerlendirmeler de bulunan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçmiş konuşmalarında erken seçim de bahseden herkesi vatan hain olarak ilan etti ve erken seçimin geri kalmış, gelişmemiş ülkelerin ve diktatörlükle yönetilen ülkelerin gittiğini söylerken şimdi  Cumhurbaşkanı o konuşmaların üzerinden bir ay geçmeden ihanet olarak tanımladığı erken seçime gitmeye karar verdi. Görünen o ki AKP iktidarı artık ülkeyi yönetemiyor. AKP iktidarı Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) ve OHAL de devreye koyduğu halde ülkeyi yönetemiyor. Ekonomi alarm durumunda öte taraftan dolar almış başını yürüyor. Suriye politikası İflas etmiş durumda. AKP Afrin'de  çıkmaz sokağa girmiş ve önünü göremiyor.  Kısacası AKP ıktidarı en kısa yoldan bu seçimin nasıl kurtarırım derdi içerisinde ve bu anlamda da MHP'ye muhtaç olmuş durumdadır.  Iktidarı bir çıkmazın içinde  olduğu için  ülkeyi bir erken seçime aslında bir "Panik Seçim'e" sürüklüyor.  AKP iktidarı tabanında ciddî bir seçmen kaybı yaşlandığının farkına  varması bu erken seçimin nedenlerinden bir tanesidir. AKP iktidari 2019'a kadar bu seçmen kaybını çok daha derinleşeceğini hissettiği için erken seçim kararı almıştır."

 

'BİZ GÜÇÜMÜZÜ HALKTAN ALIYORUZ'

Adıyaman, değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti. ‘’HDP olarak başta söylediğimiz gibi hangi koşullar altında olursa olsun, bize  yönelik tüm hukuksuz uygulamalar ve faşizan uygulamalara rağmen biz her zaman seçime hazırız.  Bu seçim sürecinde en iyi şekilde örgütlenerek çalışmalarımızı yürütüyoruz.Mersin' de Eş Genel Başkanımız Sezai Temel birlikte verilen seçim  standını verildiği günden beri ülke çapında seçim çalışmalarımızı halkımız ile birlikte yürütüyoruz. Çünkü biz gücümüzü halktan alıyoruz. Halkımızın gücüne güvendiğimiz için bu seçim zaferle sonuçlandıracağız. Şuan yerel örgütlerimiz büyük direniş ve mutlulukla seçime hazırlanıyor. Geçmişten edindiğimiz seçim deneyimlerimiz var. Edindiğimiz deneyimlerle daha verimli çalışmalar yürütüyor. Bizim en büyük moral  desteğimiz gücümüz halkın yürütüğü çalışmadan geliyor.  Hem Newroz hem de 1 Mayıs takı  direniş ve birliktelik ruhu ile bu seçimi kazanacağız. 1 Mayıs'ta halk sokaklar da ve alanlarda AKP MHP faşizmine karşı seslerini nasıl yükselttiyse 24 Haziran'da bu faşizme karşı demokrasiden yana oy kullanacaklardır. Siyaset tarihi hiçbir zaman diktatörlere başarıya ulaştığını tanıklık etmemiştir. Siyasi tarihi boyunca diktatörler  güçlü gibi görünmüş olabilir ama sonunda bütün saltanatı ile alaşağı olmuşlardır. Biz de diyoruz ki 25 Haziran sabahı hem halklarımızın özgürlük günü olacak hem de aynı  zamanda sarayın ve AKP nin parlamentodan al Aşağı edileceği gün olacaktır. Bu umutla çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor."

 '24 HAZIRAN'DA DIKTA REJİMİNE SUR DENMELİ'

Son olarak Adıyaman, ‘’Büyük bir güçle  bu seçimden zaferle çıkacağımıza inanıyoruz.Mevcut faşist  özellikle 16 Nisan referandum sonradan faşizmi kurumsallaştırmak istiyor. Bu faşizan sistem sadece Kürtlere, emekçilere ve muhaliflere karşı bir zulüm dikta rejimi değil aynı zamanda Türkiye'de yaşam tüm halklara yönelik faşizan rejimidir. 24 Haziran'da yapılacak seçim tarihsel dönüm noktasıdır.  Bütün halklarımızın inançları  kültürleri ve dilleri ne olursa olsun bu seçimde mutlaka dikta rejimine, sistem değişikliğine ve tek kişi yönetimine dur demelidir" dedi.
Editör: Haber Merkezi