800 yıllık devlet geleneğinin bu aralar kafası çok karışık… HDP’ye ne yapacaklarını bilemiyorlar. Kötülük yapacaklar ama nasıl bir kötülük yapacakları konusunda bir türlü anlaşamıyorlar.

HDP’yi bölücülükle suçlayan devletin zirvesi  bu konuda bölünmüş durumda.

HDP oylarının da artış göstermesi sinirlerini iyice bozmuş olmalı ki, tartışmalar saçma bir hal almaya başladı. HDP’yi parça pinçik etseler dahi içleri soğumayacak kadar aklını yitirmiş insanlar her gün karşımıza beyin yakan fikirlerle çıkıyor.

Dışarıdan bir yabancı bu manzarayı izlese, “ Burası bir ülke değil, tımarhane” diye düşünür. Düşünün koca koca adamlar işi gücü bırakmış 6 milyon insanın oyuyla parlamentoda yer alan HDP’ye nasıl bir kötülük yapabileceklerini büyük bir zevkle söylüyorlar.

Sadece son bir ayda;

“HDP’yi kapatalım” diyen var…

“Kapatmak çözüm değil, HDP’ye hazine yardımını keselim”  diyen var…

“HDP’lileri haşere gibi itlaf edelim” diyen var…

İYİ Partili Yavuz Aliağıroğlu ise Kürt siyasetçilerin isimlerine takılmış, “Selahattin, Hasip, Emine, Ahmet, Fatma, Sırrı… Ya bu isimlerin manasına sadakat gösterin ya da yaptığınız şenaate uygun isimler alın kendinize “ diyor.

Yüz yıldır Kürtlere Kürtçe ismi yasaklayan zihniyet neredeyse Kürtlere Arapça kökenli bu isimleri dahi yasaklayacak.

Aliağıroğlu’nun aklına uyulursa Kürtlerin hepsi Kuzey Kore’den, Japonya’dan, Amerika’dan isim ithal etmek zorunda kalacak. İsmimiz Chung Cha, Hee Young, Akari, Airi, Abraham, Kennedy, Müller, Chaplin olacak. 

HDP’ye yapılacak kötülükler konusunda oldukça yaratıcı fikirleri olan egemen zihniyetin önümüzdeki günlerde şunları söylemesinden de endişe etmiyor değilim:

*HDP’nin P’si yasaklansın, böylelikle HDP Parti olmaktan çıkar, sadece HD olur, seçimlere giremez.

*HDP’yi tamamen kapatmak çözüm değil, o yüzden sadece pencerelerini ı kapatalım yeter.

*Yeni Akit HDP’nin logosunda bulunan ağaçta subliminal PKK mesajı olduğunu iddia etmişken, örgüt propagandası yapan bütün bu ağaçlar kesilsin.

*HDP’liler içtikleri için kaçak çay koronavirüs bulaştırıyor,  kaçak çay yasaklansın.

*HDP’lilerin Yüce Türk milletinin adını taşıyan Türk Kahvesini içmesi ve Türk Lokumu yemesi  yasaklanmalı.

*HDP 6 milyon oy aldığı için 6 milyondan üç sıfır atarak HDP’nin oylarını 6 bine düşürelim.

‘Yok, o kadar da değil’ dediğinizi duyar gibiyim ama son günlerde söylenenlere baktığınızda yazdıklarımı söyleseler eğer, hiç şaşırmayın.

HDP korkusu onların kimyasını o kadar bozmuş ki, ne dediklerini bilmiyorlar. Siz onların kusura bakmayın (!)

HDP aşağı, HDP yukarı… Hay HDP kadar başınıza taş düşsün…