BATMAN- DBP’ye yönelik baskı ve tutuklamaların seçim odaklı olduğuna dikkati çeken partinin PM üyesi Nurten Üzümcü, "Eş Genel Başkanımız Bayındır'ın gözaltına alınırken yaptığı zafer işareti, ortak mücadelenin işaretidir” dedi. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ve Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, 26 Aralık'ta "örgüt üyesi" iddiasıyla tutuklandı. 13 il eşbaşkanı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

'ZAFER İŞARETİ MÜCADELENİN İŞARETİDİR'

DBP Parti Meclisi (PM) üyesi Nurten Üzümcü, partilerine yönelik gelişen baskınları MA'ya  değerlendirdi. Üzümcü, “Bu gözaltılar özelikle 2015 tarihinden beri devam ediyor. 8 yıldır binlerce arkadaşımız ya gözaltına alındı ya da tutulandı. Siyasi soykırım sonrası halkımız daha çok partisini sahiplendi. Partisinin etrafında kilitlendi. Bu operasyon seçim operasyonudur. AKP-MHP iktidarı şunu net görmesi gerekir; 8 yıldır bunu deniyorlar. Bu halkın partisini gözaltı ve tutuklamalar ile bitiremeyeceğini iyi bilmeliler. Eş Genel Başkanımız Keskin Bayındır evinde gözaltına alınırken yaptığı zafer işareti aslında direnmenin bir sembolü oldu. O işaret mücadele etmenin ve zafere kenetlemenin bir işaretidir. Ortak mücadelenin bir işaretidir” dedi. 

SEÇİM ODAKLI BİR OPERASYON

Baskınların hukuksuz bir şekilde gerçekleştiğini dile getiren Üzümcü, baskınlarda partililere haber verilmeden "korsanvari" bir delil toplama yoluna gidildiğini söyledi. Partilerinin örgütleme çalışmaları kapsamında bir çok ilde yapılanmaya gittiklerini ifade eden Üzümcü, “4 ilde faaliyet yürütme durumu vardı. Halkımız ile birlikte 70’e yakın toplantı yaptık. Bu toplantıların sonrasında 6’ncı kongre sonrası tekrardan DBP’nin tüm illerde açılma kararı verildi. Birçok il ve ilçelerde atama gerçekleştirdik. Türkiye kentlerinde ise temsilcilikler açtık. Halkın talepleri doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz bu örgütleme çalışmaları AKP-MHP hesaplarını boşa çıkardı. Bundan kaynaklı bir seçim operasyonu gerçekleştirildi. Bu operasyon ile korkacağımız zannediyorlarsa büyük yanılıyorlar” diye konuştu. 

‘ÜYE OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ’ 

AKP-MHP için yolunda gitmeyen gelişmeler yaşandığı için partilerine saldırıldığını vurgulayan Üzümcü, şunları söyledi: “Onlar için her şey yolunda olsa bu saldırıları gerçekleştirmezlerdi. Kaybedeceklerini bildikleri için saldırı halindeler. Halkın bunlara gereken cevabı vereceğini bildikleri için saldırıyorlar. Bask, gözaltı, tutuklama, parti kapatma ve milletvekilliğini düşürme bunlardan sadece bazıları. Anca bunlara karşı ne geri adım attık ne de atacağız. Gün partisine sahip çıkma günüdür. Bütün halkımıza çağrımızdır, Partimize, irademize sahip çıkalım. Hepimizi bir yönetici, eşbaşkan, eşgenel başkandır. Herkesi üye olmaya davet ediyoruz."

Editör: Haber Merkezi