AMED- Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturmada DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır ile birlikte gözaltına alınan 15 DBP'liden 13'ü serbest bırakılırken, DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 23 Aralık’ta gözaltına alınan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DBP Amed İl Eşbaşkanları Seval Gülmez ve Hayrettin Altun, Elîh İl Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Riha İl Eşbaşkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şirnax İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Mêrdîn İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Agirî İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Wan İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay öğlen saatlerinde adliyeye sevk edildi.

DBP Amed İl Eşbaşkanları Seval Gülmez, Elîh İl Eşbaşkanları Burhan Eğlenti ve Rükiyete Onat Gönül, Riha İl Eşbaşkanları Rabia Aslan ve Hidayet Enmek, Dîlok İl Eşbaşkanları Ethem Ünal ve Zeliha Arslan, Şirnax İl Eşbaşkanı Zeki İrmez, Mêrdîn İl Eşbaşkanları Şerafettin Aslan ve Süreyya Dündar, Agirî İl Eşbaşkanı Melik Özmüş, Wan İl Eşbaşkanları Şengül Polat ve Harun Okay savcılık ifadelerinin ardından adli kontrol tedbiri istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 13 DBP'li Hakimlik ifadelerinin ardından yurt dışı yasağı adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Savcılık ifadesi biten DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun tutuklanırken, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır'ın ise henüz savcılık ifadesine başlanmadı. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi