DİYARBAKIR - Türkiye’nin Zaxo’ya yönelik bombardımanına tepki gösterdiği için iktidar odaklı çevrelerce hedef alınan Diyarbakır Barosu hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.

Türkiye'nin Zaxo’ya bağlı Perex köyünde piknik yapan sivillere yönelik gerçekleştirdiğ katliama ilişkin açıklama yaptığı için iktidara yakın çevreler tarafından hedef alınan Diyarbakır Barosu hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca inceleme başlatıldı. 

BARONUN AÇIKLAMASI 

Diyarbakır Barosu konuya ilişkin sanal medya hesabında şu ifadeleri paylaşmıştı: “Kürdistan Federal Bölgesi’nin Zaho (Zaxo) ilçesinde TSK'nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir. Roboski'de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan'a başsağlığı diliyoruz. Diyarbakır Barosu, sivillerin yaşamına mal olan bu saldırılarla ilgili sorumluların tespiti ve cezalandırılması için gerekli suç duyurularında bulunacak ve etkin bir hukuki sürecin takipçisi olacaktır." ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi