İZMİR – Hedef gösterildikten sonra gözaltına alınan ÖHD’li avukat Aryen Turan ile görüşmek isteyen avukatlar, “sınırlı sayıda avukat görüşebilir” gerekçesiyle 3’erli gruplar halinde emniyete alındı.

İzmir Barosu'nun 22 Ekim’de gerçekleşen 2022-2024  Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmadan kaynaklı gözaltına alınan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukat Aryen Turan’ın avukatlarıyla görüşmesi engellendi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Turan ile görüşmek isteyen 10 ÖHD üyesi, emniyete alınmadı. Emniyetin bahçesinden darp edilerek çıkarılan avukatlar, daha sonra 3’erli gruplar halinde içeri alındı.  

Sonrasında emniyete gelen İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz ve beraberindeki heyet de benzer engellemeyle karşılaştı. Polisler, avukat grubuna “sınırlı sayıda avukat alınıyor” gerekçesiyle engel oldu. Yapılanların hukuksuz olduğunu söyleyen Yılmaz, gözaltında bulunan kişileri sınırsız avukatın görebilme hakkının olduğunu belirtti. Ancak içerideki 3 avukat dışarı çıkıncaya kadar baro başkanı kapıda bekletildi.

AVUKATLARIN BEKLEYİŞİ SÜRÜYOR 

Turan’ın gözaltında tutulduğu emniyet önünde ÖHD, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi avukatlar ve İzmir Barosu Yönetim Kurulu üyelerinin bekleyişi sürüyor. 

Editör: Haber Merkezi