AMED - Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde olan Hîzan Belediyesi eski eşbaşkanı İhsan Uğur’a Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle disiplin cezası verildi. 

MA'nın haberine göre;  Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutulan Hîzan Belediyesi eski eşbaşkanı İhsan Uğur, 22 Kasım 2022’de tedavi amaçlı götürüldüğü Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi’nde denk geldiği bir arkadaşıyla Kürtçe konuştuğu için muayene edilmeden cezaevine geri götürüldüğü ve sonrasında ise disiplin cezası verildiği öğrenildi. Cezaevi idaresi Uğur hakkında başlattığı soruşturma sonucunda bir ay spor ve sohbet etkinliklerine katılmama cezası verildi. 

Pazartesi günü ailesiyle açık görüşte konuşan Uğur, “Hastanede bir arkadaşıma selam verdiğim için doktora götürülmeden cezaevine geri getirildim. Kürtçe konuştuğum için hakkımda tutanak tutuldu ve disiplin soruşturması açıldı. İtiraz için yaptığım tüm hukuki girişimler sonuçsuz kaldı. Soruşturma sonucunda 1 aylık spor ve sohbet gibi etkinliklere katılamama cezası verildi.” 

NE OLMUŞTU?

14 Aralık 2016’da gözaltına alınan Uğur’a Bitlis 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “örgüt üyeliği”  ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla 12 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Editör: Haber Merkezi