MALATYA- Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen "Hastane katliamı" davasının ilk duruşması sonrası Şenyaşar ailesi ve avukatları açıklama yapıyor.

MA'nın haberine göre; Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının hastanedeki saldırılarına dair açılan davanın ilk duruşması 4 yıl 4 ay sonra görüldü. Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma 10 saat sonra sonlandı. Dosya kapsamında tutuklu Celal Yıldız, Mekail Şimşek ve "işyeri"  davasından tutuklu bulunan Enver Yıldız'ın da aralarında 19 kişi, “Birden fazla kez kişi öldürmek", "Birden fazla kez kişi öldürmeye teşebbüs etmek", "Kamu malına zarar vermek", "Suç delillerini gizlemek ve yok etmek", "Kamu kurumunda hırsızlık" ve "İşyeri dokunulmazlığı ihlali" suçlarından hakim karşısına çıktı.

Duruşmanın sonlanmasıyla Şenyaşar ailesi ve avukatları Malatya Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamada konuşan  Emine Şenyaşar," Hani benim çocuklarım. Hastanede insanların öldürüldüğü nerede görülmüş. Bu yapılanları Allah size bırakmaz" dedi.

'GÖSTERMELİK DAVA'

Ardından söz alan Avukat Bülent Duran ise "Bu duruşmada nasıl kameraları, delilleri yok edebiliriz. Nasıl emereleri yok edebilirizin yargılaması yapıldı. Bugün sadece göstermelik duruşma yapıldı" dedi. Bu sanıkların sadece Emine Şenyaşar'ın yürüttüğü adalet mücadelesine karşı  "duruşma yürüttük" yargılaması için getirildiğini söyleyen Duran, "Burada failler onlarca değil yüzlercedir. Burada bütün failler açığa çıkacak. Bugün ki tanıklar sadece 'biz hastanedeydik' dediler. Bunlar insanlık suçunun failleriydiler" şeklinde konuştu.

'FAİLLER YARGILANMALI'

Bu insanlık suçunun faillerinin sadece onların olmadığını ifade eden Duran, "Orada bulunan güvenlik görevlilleri, kolluk görevlileri, kamu görevlilieri de faildir. Tüm katliam sanıkları yargılanmadığı müddetçe  insanlık suçu daha çok işlenecek" diye konuştu.  Duran son olarak şunları söyledi: "Bugün bu ülkede bir iktidar partisinin vekilleri burada ki katliamda dahi yargılanmıyorsa kimsenin yaşam hakkı yok, yargılanma hakkı yok. Burada bu adalet mücadelesine ses verin. Emine Şenyaşar'ın adalet mücadeleside ses olun. Bugün Fadıl Şenyaşar tutuklu ama diğer failler ortada kol geziyor. Fadıl Şenyaar'ın tahliyesini alana, gerçek faillerin yargılanmasına kadar mücadeleyi yürüteceğiz" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi