HABER MERKEZİ- Mısır Çarşısı'nda 1998'de yedi kişinin öldüğü, 127 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin davada verilen beraat kararının Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından bozulmasının ardından sosyolog Pınar Selek hakkında yeniden kırmızı bülten çıkarıldı. Selek, “Sahte belgelere dayalı bu sahte karar, seçimden önce gündeme sokulan karanlık senaryolardan sadece bir paragraf” dedi.

Artı Gerçek'in haberine göre; Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nun Selek ve davanın diğer sanığı Abdulmecit Öztürk hakkında Haziran 2022'de verdiği gerekçeli bozma kararı Anadolu Ajansı tarafından duyurulmuş ancak dosyaya konmamıştı. Kısa Dalga'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre, söz konusu karar mahkemeye altı ay sonra ulaştı. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi gerektiğine" ilişkin kararı doğrultusunda, Selek hakkında tutuklama ve kırmızı bülten çıkartılmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca daha önce hakkındaki beraat kararı temyiz edilmediği için kesinleşmesine rağmen diğer sanık Abdulmecit Öztürk hakkında da Yargıtay kararı doğrultusunda “tutuklamaya yönelik arama kararı” çıkarılmasına hükmetti. Duruşma tarihi de 31 Mart olarak belirlendi.

'MAFYA ÇETE SİSTEMİNİN BİR AYNASI'

Fransa’da yaşayan Selek, hakkındaki son kararı “Sahte belgelere dayalı bu sahte karar, seçimden önce gündeme sokulan karanlık senaryolardan sadece bir paragraf” diye niteledi. Kısa Dalga'ya konuşan Selek, şu ifadeleri kullandı:

“Mısır çarşısı davası 25 yıldır sürüyor. Hayatımın yarısı. 25 yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelesini boğmaya çalışan mafya çete sisteminin bir aynası. Ve bu dava ülkemizde çok daha uzun süredir kökleşen örgütlü kötülüğün bir göstergesi. Sahte belgelere dayalı bu sahte karar, seçimden önce gündeme sokulan karanlık senaryolardan sadece bir paragraf. Farklılıkların eşitlik ve özgürlük temelinde birlikte yaşamasından yana olanlara reva görülen kirli oyunların sadece bir parçası. Yani bizim mücadelemiz ülkemizdeki ağır bedellerle süren yaşam direnişinin sadece küçük bir parçası.

'DÖNECEĞİM VE DOSTLARLA HALAYA DURACAĞIM'

Birlikte kazanacağız. 13 yıl önce ayrıldığım topraklara döneceğim ve tanıdığım tanımadığım dostlarla büyük bir halaya durağım. İçimdeki büyük acıya rağmen bu halayın umuduyla güçlüyüm.

Bugüne kadar tahakküme boyun eğmemek için direndim, ama aynı zamanda onun baskısı karşısında mağdur kalmadan yaratmaya, zihinsel olarak derinleşmeye ve açılmaya, aynı zamanda bir cümbüşçü karınca gibi davranmaya ve yaşamaya devam ettim.

Dostlarıma söz veriyorum, pes etmeyeceğim.” (Kaynak)

Editör: Haber Merkezi