CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün tek parti döneminde ilkokula giderken 75 kişilik sınıfta okuduğu iddiasına cevap verdi. İnce, tek parti döneminin 1950 yılında bittiğini, Erdoğan'ın 1954 doğumlu olduğunu belirterek "Doğmadan dört yıl önce ilkokula gitmiş" dedi.

Kastamonu mitinginde yaptığı konuşmada, Erdoğan'ın "ambulansları karda köpekler çekiyordu" sözlerine de "Ya bu Sibirya ile ilgili film mi seyretti?" diye cevap veren İnce özetle şunları söyledi:

"Az önce bir gazeteci bana dedi ki, seçimde ne olur bilemeyiz ama galibi sensin, hiçbir şey yapmasan bile Türkiye'nin yüzünü güldürdün.

16 sene sonra ne vaat edecek diye düşündüm, ben nanoteknoloji, uzay madenciliği, üretim, fabrika, çocuklara iş dedim, o kıraathane açacakmış. Dedim ki bunun yanında kesin FETÖ var yine kandırıyorlar. Bizi keklemeye çalışıyor, 16 yılın sonundaki projeye bak. Kastamonu'dan sesleniyorum, bedava kek yemek isteyenler oyunu Erdoğan'a versin, fabrikada iş isteyenler oyunu bana versin.

Atanamayan öğretmenler, ben sizi atamayacağım diyor, 1,5 milyon imam hatipli, sana iş bulmayacağım diyor, sizin için tek çözüm kıraathanede biraz kek bir de çay. İnternet bile yok, Twitter yok, Facebook yok, ona laf söylersin diye...

"DOĞRU OLANI MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE YAPTIM"

4 Mayıs'ta aday olduğumda, Türkiye'yi bir kucaklaştıralım, barıştıralım dedim, rozeti çıkardım, Türk bayrağı taktım. Sonra Akşener'i, Karamollaoğlu'nu, Demirtaş'ı, Erdoğan'ı ziyaret ettim, başarılar diledim. Onların ihtiyacı yok ama hesaplarına 500 TL para yatırdım, Türkiye barışsın diye. Hakkari'de miting yaptık, İzmir marşını çaldık, herkesin elinde Türk bayrağı vardı. Erdoğan ise benim videolarımı kırpmış sadece Demirtaş kısmını almış. "Bakın bakın Demirtaş'a gitmiş" diyor. Ben doğru olanı milletin gözünün önünde yaptım, seni bile ziyaret ettim, sana katlandım.

"MAKİNE GİBİ SAYDIRIYOR, ATIYOR"

Yalan üstüne yalan söylüyor! Tek partili dönemde 75 kişilik sınıfta okumuş, öyle diyor. Cumhuriyet 1923'te kuruldu, tek partili dönem 1950'de bitti. Erdoğan 1954 doğumlu. Doğmadan 4 sene önce ilkokula gitmiş. Böyle bir şey olabilir mi? Makine gibi saydırıyor, atıyor.

Türkiye garip bir ülke oldu. Dünyanın bütün ülkelerinde fakirler mutsuz, zenginler mutludur. Türkiye'de fakirler de zenginler de mutsuz. Zenginler gelecek göremiyorlar, malının mülkünün garantisi yok.

"BENİM DÖNEMİMDE DEVLET KEMER SIKACAK"

Erdoğan'ın döneminde millet kemer sıktı, benim dönemimde devlet kemer sıkacak devlet! Sarayda yaşıyor, 5 tane sarayı İstanbul'da var, şimdi de Marmaris'e saray yaptırıyor. Ben bu sarayı kullanmayacağım, engelli çocuklar tatile gidecek orada.

"SİBİRYA'DA MI YAŞIYOR"

Köpeklerin çektiği ambulans vardı diyor. 'Ambulans yoktu' diyor Ben 54 yaşındayım. Böyle bir şey görmedim. Ya bu Sibirya ile ilgili film mi seyretti? Köprüyü komünistler satmaya kalktı, Özal sattırmadı diyor. Ya tam tersi.

1. köprüyü Demirel yaptı. 2. köprüyü Özal yaptı. 3. köprüyü Erdoğan yaptı. Demirel'in yaptığı köprüden gidiş geliş 11 TL'ye geçiyorsun. Erdoğan'ın yaptığı köprü giderken 114 TL, giderken 114 TL toplam 228 TL. Bayramda İstanbula giderseniz Demirel'in yaptığı köprü bedava, Erdoğan'ın yaptığı köprü parayla. Bu Erdoğan'ın yüzde 1 bile oy almaması lazım. Demirel'in yaptığı köprünün geliri hazineye gidiyor, Erdoğan'ın köprüsünün geliri uluslararası şirketlere gidiyor.

"KURUCU FELSEFE ÜÇ SİYAHTI"

Cumhuriyeti kuranların felsefesi 3 beyaz ve 3 siyahtı. Şeker, pamuk, un ve demir, petrol, kömür. Şeker fabrikaları çayın yanında keyif olsun diye yapılmadı, bebeler için yapıldı. Çocuklar ishalden ölüyordu o yıllarda, onlara enerji verecek bir şey lazımdı, o da şekerli suydu. Ey Kastamonulu, şeker fabrikalarını sattırma.

"APOLETLERİNİ YİNE SÖKERİM"

AK Parti'nin iftar yemeği. Beni Eleştiriyor. Paşa da alkışlıyor. Dedim ki, 'Senin apoletlerini sökerim" Kızanlar varmış. Asla geri adım atmıyorum. Kim ne derse desin. Ben kimsey hapse atarım demiyorum ki. Emekli ederim demek. Seni emekli ederim.

TELEVİZYON KANALLARINA SESELENDİ

Yandaş kanallara sesleniyorum. Sabrımı taşırıyorsunuz. Bana verdikleri süreler dalga geçer gibi. Son haftayı kanalların önünde geçireceğim. Ayıp ayıp. Merak etmeyin kanalları yönetenler, benim cumhurbaşkanlığımda siz de özgürleşeceksiniz. Siz de adam yerine konulacaksınız. Korkmayın."



GECE MİTİNGİ DÜZENLEDİ

Daha sonra İstanbul Göztepe'ye geçerek gece mitingi düzenleyen İnce burada kalabık bir kitleye hitap etti. Şaşkınbakkal’da binlerce kişiyle buluşup Göztepe Işıklar’daki miting alanına yürüyerek gelen İnce şunları söyledi:

"Şu anda 360 derece miting yapıyoruz ve caddenin ucunu göremiyorum. Akın akın hala geliyorlar. Kadıköylüler siz hani büyük bir değişim başlattınız ya, aynısını 24 Haziran'da da bekliyorum. Gençler dedim gelecek dedim hukuk dedim barış dedim o ise meydanlarda kavga etti. Erdoğan gelin diyor 81 milyon helalleşelim diyor ve bana bir çağrıda bulunuyor. 'İnce birinci olamazsan siyaseti bırakacak mısın diyor'? Erdoğan sana sesleniyorum iddialı insanları sevelim. Seni de beğendim iddialısın. Sana söz veriyorum bu seçimi kaybedersem siyaseti bırakacağım söz. Ama benimde bir şartım var. İstediğin bir TV kanalında karşıma çık ondan sonra. Kanalı sen seç. Sunucuyu sen seç. Saatini sen seç. Gününü sen seç, Yanına iki üç danışman al. Yetmedi prompterını al. Karşıma çık senden bunu istiyorum.

"YORULDU GÖREVİ İNCE'YE DEVRETMEK İSTİYOR"

Üretim ekonomisini oluşturalım. Merkez Bankasını bağımsız kılalım. Eğitimimizi yeniden düzenleyelim. Ama o diyor ki kıraathane açacağım. Seçildiğim zaman Erdoğan'a kıraathane açacağım

Bir cumhurbaşkanı 81 milyonu keklemeye çalışır mı? Ya FETÖ'cüler önerdi bunu, ya da bıktı yoruldu cumhurbaşkanlığını Muharrem İnce 'ye teslim etmek için uğraşıyor. Bedava kek isteyenler Erdoğan'a yatırım isteyen iş isteyen İnce'ye oy versin.  Karne günü 17-18 yaşındaki çocukları dövdüler. Ben de Erdoğan'a karne veriyorum. Beni demi döveceksiniz. Hadi gelin bakalım. O çocuklar CHP'li değildi. Erdoğan Aleviler'i sevmiyor. Erdoğan Kürtler'i sevmiyor. Erdoğan öğrencileri sevmiyor. Erdoğan kendine biat eden insanları seviyor. Oysa ben uzlaşalım diyorum. Bütün sorunları 3B ile çözeceğiz. Barışacağız. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Üretim ekonomisine geçeceğiz. Adil şekilde bölüşeceğiz." (POLİTİKA SERVİSİ)
Editör: Haber Merkezi