İSTANBUL - Adalet Arayan İşçi Aileleri, başka iş cinayetlerinin olmaması ve bütün sorumluların etkin bir biçimde yargılanması için 74’üncü kez Galatasaray Meydanı’nda adalet talebinde bulundu.


Adalet Arayan İşçi Aileleri, her ayın ilk Pazar günü yaptığı "Vicdan ve Adalet Nöbeti"nin 74'üncüsünü Galatasaray Meydan'ında gerçekleştirdi. İş cinayetinde yaşamını yitirenlerin fotoğrafları ve “74’üncü Adalet Nöbeti” pankartının açıldığı eylemde, “Çalışırken ölmek istemiyoruz”, “Kaza değil kader değil cinayet”, “Bütün sorumlular yargılansın” dövizleri taşındı.


‘2018’İN İLK 7 AYINDA EN AZ 1103 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ’


Basın açıklamasını Davutpaşa’da meydana gelen kazada eşini kaybeden İdris Çubuk yaptı. Başka iş cinayetlerinin olmaması için bütün sorumluların etkin bir biçimde yargılanması gerektiğini belirten Çubuk, “İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin açıkladığı rapora göre 2018’in Ocak ayında en az 144, Şubat ayında en az 128, Mart ayında en az 129, Nisan ayında en az 188, Mayıs ayında en az 169, Haziran ayında en az 150, Temmuz ayında en az 195 işçi olmak üzere, Türkiye’de 2018 yılının ilk 7 ayında en az bin 103 işçi çalışırken hayatını kaybetti. Bu sayılar sadece ulusal basına yansıyan ve ani meydana gelmiş iş cinayetlerini ifade etmektedir” diye konuştu.


‘ANMA VE YAS GÜNÜ İLAN EDİLMELİ’


İş cinayetlerinin durdurulmasında, görülen her iş cinayeti davasında bütün sorumluların etkin biçimde yargılanmasının ve caydırıcı cezalara çarptırılmalarının önemli olduğunu ifade eden Çubuk, “Sorumluluğu olan kamu idarecileri artık korunmamalı. Bizler, en çok canı yananlar, geride kalanlar için ve başka canlar yanmasın diye, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 28 Nisan’ın İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri Anma ve Yas Günü ilan edilmesi için başlattığımız imza kampanyamızı sürdürüyoruz” diye ifade etti.
Editör: Haber Merkezi