DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- KASED ve JineoloJî Dergisi'nin 25 Kasım'a ilişkin düzenlediği etkinlikte, Jineolojî Dergisi kapak fotoğraflarını sergiledi.

blockquote class="twitter-tweet">

25 Kasım'a ilişkin düzenlediği etkinlikte, Jineolojî Dergisi kapak fotoğ... https://t.co/CFFNSDGyGK @YouTube aracılığıyla

— Ötekilerin Gündemi'nden Pozitif Dil... (@OtekilerinG) November 23, 2021

Kadın Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (KASED) ve jineolojî Dergisi, Amed Şehir Tiyatrosu'nda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Jineolojî dergisi kapak fotoğrafı sergisi gerçekleştirdi. Sergide Jineolojî Dergisi'nin bütün kapak fotoğrafları sergilendi. Sergiye sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Yapılan serginin ardından ressam Sevinç Altan, Sanat, kadın ve politika üzerine söyleşi gerçekleştirdi.

"Hafıza oluşturma" tartışmalarına değinen ve bu tartışmaların dergide de yer aldığını söyleyen Sevinç, bu açıdan son dönemlerde basında sıkça yer bulan Ahmet Güneştekin’in “Hafıza”  sergisini hatırlattı.

Yakın zamanda sergiyi gezdiğini dile getiren Sevinç şu şekilde konuştu: “O sergiden kısa süre önce ben de bir sergi yapmıştım. Benimki daha çok ‘tanıklıkla’ ilgili bir sergiydi. Sergiyle ilgili bazı problematize ettiğim şeylerden bahsedeceğim. Bir hafızayı mesele ettiğini söyledi Güneştekin, en başta olumlu tepkiler aldı. Gençlerin yaptığı eylemden sonra daha çok ses çıktı. Onun hafızayı ele alışının nasıl bir sonucu olduğunu sergiyi izlediğimde daha iyi anladım. Sergiyi görmeye gelen gençlerle serginin kendilerinde nasıl etkiler bıraktığına dair kısa sohbetler ettim. Çok gençler tanık olmamışlar duymuşlar bir şey ama burada gördükleri sanki burada çok kötü şeyler olmuş ve bitmiş. Esas mesele de burada çünkü hafıza Güneştekin'in ele aldığı gibi bütünsel bir şey değil. Parçalıdır, üstünde yaralar, çizikler, yarıklar ve kesikler vardır ve bitmeyen bir şeydir. Hafıza  devam eder. Tam tersine iktidar bize bu anlamda bilgileri  gözümüze kuvvetli bir ışık tutarak sunar. ‘Bu şurada olmuştur bitmiştir’ gibi. Gençlerin eylemine ‘şiddet’ demişlerdi. Ben de aksi bir şekilde orada tersi bir rengarenk şiddet olduğunu düşünüyorum.”

Söyleşi, basına kapalı olarak soru cevap şeklinde devam ederek sonlandı.

(Haber JINNEWS Kapak fotoğraf ve Video Ötekilerin Gündemi )

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ

YouTube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

ÖTEKİ TV Resmi Web Sitesi https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

Twitter https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook ►https://www.facebook.com/OtekilerinG

Instagram https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCmKlsa826_a9G30R7r884Xw

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!

Editör: Haber Merkezi