HABER MERKEZİ – Jineoloji Dergisi’nin 24’üncü sayısı "Cinsellik: Kutsallıktan İktidar İdeolojisine" dosyası ile çıktı. 

Jineoloji Dergisi’nin 24’üncü sayısı çıktı. 3 ayda bir yayın yapan derginin bu sayısında "Cinsellik: Kutsallıktan İktidar İdeolojisine" dosyası ele alındı. 

Derginin yeni sayısına ilişkin şu ifadeler kullanıldı: “Cinselliğin kutsallıkla olan bağını ve bu bağın koparılışının tarihsel arka planını incelendiğimiz bu sayımızda; cinselliğin geçmişten günümüze yaşanma biçimlerini, başlangıçta üretimle ifade bulan cinselliğin kadın bedenini denetleyen ideolojilere alet edilişi ele alınıyor. Bu ideolojilere karşı iktidar üretmeyen ve özgürlük bilincine dayalı cinsellik kültürünü geliştirmenin kadın dokunuşlarıyla mümkün olabileceğini tartıştığımız, kadınlarınbinlerce yıllık mücadele yöntemlerinin ve deneyimlerinin yer aldığı bir dosya ile sizinleyiz..”

Yeni sayıda yer alan yazar ve yazıları ise şu şekilde: 

“Zeynep Beydağı:  Üreme Stratejisi Mi Yoksa Hayatın Anlamına Ulaştıran Haz Mı? / Nagihan Akarsel: Cinselliğin Kadın Meali / Zilar Bilmez: Ataerkil İktidar İdeolojisi Olarak Cinsiyetçilik / Figen Aras: Cinsellik Bir Zamanlar Kutsaldı / Meral Çiçek: Cinselliğin ve Mülkiyetin Denetlenmesi: Evlilik / Zilan Narin: Mahrem-Porno-Kutsallık Uzamında Kadın Bedeni Ve Cinselliği / Sylvia Marcos: Bedensellik / Dini Eğretileme ve Anlatı / Aydan Diril:  Kadim Hint Medeniyetinde Erillik / Dişillik Ve Cinsellik Üzerine Araştırma / Aycan Diril: Antik Yunan’dan Günümüze Cinsiyet Ve Cinsellik Sorusuna Felsefi Yaklaşımlar / Caterina Tedones: İtalya’da Feminizm ve Cinsel Özgürlük için Kadın Mücadelesi / Rojda Yıldız: Cinsiyetçiliğe Androjenlik Merceğinden Bakmak; Orlando” (MA)

Editör: Haber Merkezi