Muharrem İnce'den Erdoğan'a: Vakit Türkiye vakti değil, jübile vakti



CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Kayseri mitinginde yaptığı konuşmada, "Erdoğan'a slogan buldum" diyerek "'Vakit Türkiye Vakti' değil 'Vakit jübile vakti'" dedi.














CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, "Diyarbakır'daydım. Sayın Erdoğan, benim mitingim için 'HDP'liler de gitmiş' diyor. Sayın Erdoğan, Diyarbakır'da benim mitingimde AK Parti'li kardeşlerim de vardı. Kimseyi ayırmıyorum, dışlamıyorum. Bu ülkeyi barıştıracağım. Bu ülkeyi ekonomik olarak büyüteceğiz. 'Sağcı, solcu; başı kapalı, açık' yok. Herkesi kucaklayacağız" dedi.



CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kayseri 'deki Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. miting alanında toplananlar, İnce'yi 'Hoş geldin gadasını aldığım', 'Askeri öğrenciye özgürlük', 'Daima Mustafa Kemal'in izinde seninleyiz Muharrem İnce', 'Kocasinan tamam, aranan kan bulundu tamam', 'Korkak TV'ye gel', 'Hayat sevince güzel', 'Biz bu diplomayı kıraathaneden almadık' yazılı pankartlarla karşıladı. İnce, miting alanındaki kürsüye, "Bu alan barış, kardeşlik, huzur alanı; milletin evladı geldi" anonsuyla geldi. "Nörüyosunuz gadasını aldıklarım?" diyerek, konuşmasına başlayan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yuhalayanlara, "Yuhalamayın, Diyarbakır'da benim mitingimde AK Partililer de vardı. Yuhalamayın, herkesi barıştıracağız. AK Partilisi, CHP'lisi yok. Başı açık, başı kapalısı yok. Herkesi kucaklayacağız" dedi.



İnce'nin konuşmasından satır başları:



Nörüyosunuz gadasını aldıklarım?  ('Hırsız Tayyip' sloganları gelmesi üzerine İnce, müdahale ederek kalabalığı susturdu)







 



Erdoğan'a Diyarbakır yanıtı 



İnsanlara yalan söylemiyorum. Dün Diyarbakır’daydım, Erdoğan 'Muharrem İnce’nin mitingine HDP’liler de gitmiş' diyor.Erdoğan, benim mitingimde AK Parti'li kardeşlerim de vardı. Kimseyi ayırmıyorum, dışlamıyorum.







 



"İnsanlık ayda ve marsta maden arayacak"



Dünya büyük bir değişim yaşıyor artık bilgi önemli, bir kural var. 2020’den sonra bu kullandığınız bilgisayarların hiçbiri kullanılmayacak. Üretemiyoruz, 10 sene sonra sürücüsüz arabalar olacak, herkesin gen haritası çıkarılacak, 3 boyutlu televizyonlar gelecek. Robotlar olacak. Uzay turizmi gelecek. İnsanlık ayda ve marsta maden arayacak. Bizimki de her mahallede bir kıraathane açacak.







"Meğer kek ustasıymış?"



Dünya bu noktalara giderken Türkiye’yi 16 yıl yönetmiş bir kişi her mahalleye kıraathane açacak. Kekler bedava..Peki akşam yemeği ne olacak? Usta diyoruz ya meğer ustaymış ‘kek ustası’Bizimki de her mahallede kıraathane açacak.



(Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları)



"Diploma sormayacağım"



2018'in ilk çeyreğinde yazde 7.4 büyüdü. Sayın Erdoğan istediğin televizyon kanalında madem ustasın, ekonomistsin, diplomanı sormayacağım söz. Bir şeyi soracağım. Sadece ekonomi konuşacağız. Kayseri 'den dünyanın oyunu alıyorsun. Gerçi bu sefer alayamayacaksın. Sayın Erdoğan, gel bir televizyon kanalında ekonomi tartış benimle.



"Ben sana bakamam" 



Ben sana 'Sayın Erdoğan' diyorum. O bana, 'Bak Muharrem' diyor. Ben sana bakamam, devlet sana bakıyor, sen de yakınlarına bakıyorsun. Ben fakir fukaraya bakacağım.  Kayseri 'den açıklıyorum Bu iş tamam. İntikam yok, rövanş yok. Türkiye'yi ayağa kaldıracağız. Bu değişimi gittiğim her yerde görüyorum.  Türkiye'nin bir dirilişe ihtiyacı var.



"Yargıtay salonuna girdiğimde, yargıçlar ayağa kalkmayacak"



Danıştay üyesi benim aleyhimde tweet atıyor. Cumhurbaşkanı seçildiğimde hiçbir hakim hiçbir savcı benim rakiplerime söz söyleyemeyecek. Eğer yüksek yargıçlar cumhurbaşkanı gelince ayağa kalkıyorsa işini yapamaz. Türkiye’yi saygın bir hukuk devleti yapacağız. Yargıtay salonuna girdiğimde, yargıçlar ayağa kalkmayacak. Yüksek yargıçlar Cumhurbaşkanı gelince ayağa kalkıyorsa onlar adalet dağıtamaz. Yargıçlar gerekirse beni de yaargılacak.



"1926 yılında Kayseri 'de bir fabrika kuruluyor..."



Bana diyor ki nasıl yapacaksın? Yıl 1926 savaştan çıkmıssın. 26 yılında Kayseri 'ye bir fabrika kuruluyor. Uçak fabrikası. 200 tane uçak yapılıyor. 2018 yılında 11 milyarlık uçak aldık Amerika'dan.



"Erdoğan saraylı ben milletin evladıyım"



Emekliye asgari ücret tutarında maaş diyorum nereden bulacaksın diyor. Polislere 3600 diyorum nereden bulacaksın diyor. Suriyelilere 40 milyar doları nereden bulduysan oradan bulacağım. Saraya 2 milyar doları nereden bulduysan ben de oradan bulacağım. Bu memleketin tarım alanları denizleri atıl. Onları devreye sokacağım oradan bulacağım. 3000 korumayla gezmeyeceğim 300 araçlık konvoy yapmayacağım. Erdoğan ile benim aramdaki fark şu Erdoğan beyaz Türk ben bu ülkenin zencisiyim. Erdoğan saraylı ben milletin evladıyım.



"Biraz daha ateşleyin"



Erdoğan sarayın kilosu 4500 liraya beyaz çay içiyor ben sizin gibi bakkaldan aldığını siyah çaydan içiyorum. Örtülü ödene onda devletin uçakları onda ben sizin yaptığını bağışlarla kampanya yapıyorum. Az önce bir özel uçakla geldik buraya kiralıyoruz sizin paralardan. Helal ediyor musunuz? Tünelin ucunda ışık göründü yalnız yakıt bitmesin biraz daha ateşleyin şunu. Tamam deyip boşvermeyin mitingden sonra bankaya bir uğrayın. 5 lira10 lira fark etmez.



 







"Fransa'dan gelmişler, yer altından ısıtma yapmışlar"



Hurma ağaçları hurma vermemiş Fransa'dan gelmişler yer altından ısıtma yapmışlar. Beyefendi hurmayı taze taze yesin diye. Yanındaki arkadaşlarına kalsa herhalde darphaneyi de ona bağlarlar taze taze sıcak sıcak para gelsin diye. Türkiye'de bir israf ekonomisi var Türkiye'nin israf ekonomisini insaf ekonomisine döndüreceğiz.



"Sanki millet çocuk yapmasını bilmiyor senden mi öğrenecek?"



Telefonu aldın aldığında anda 3 çeşit vergi ödüyorsun. Konuşmaya başladın 4 çeşit şarja taktın 5 çeşit vergi ödüyorsun. Meydanlara geliyor çocuk sayınız 3 olsun 5 olsun sanki millet çocuk yapmasını bilmiyor senden mi öğrenecek? Normal doğum olacak diyor Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayısını doğumun yöntemini söylemek değildir görevi çocuk bezindeki yüzde 18 KDV'yi indirmektir.







"Bunlar FETÖ'cülerden betermiş"



Samsun'da sahneye çıktım bisiklet getirdi çocuklar almışlar bu bisikletli görüntüyü caminin içine monte etmişler. Traktörle camiye girmiş. Camide zeybek oynuyor. Bunlar mı Müslüman? Yazık günah. Utanmazlar reziller alıyorlar montajcı olarak FETÖ'cüler var diyordum bunlar FETÖ'cülerden betermiş.



"Uluslarlarası arenada çakma bir kabadayı"



Erdoğan'ın döneminde millet kemer sıkıyordu benim dönemimde devlet kemer sıkacak. Erdoğan'ın döneminde ne zaman efelense ekonomik kayba uğruyorduk ey Hollanda dedi Hollanda'ya Petrol Ofisi'ni sattı. Ey Amerika dedi 11 milyar dolarlık Boeing aldı. Uluslarlarası arenada çakma bir kabadayı. Kandırılan bir Cumhurbaşkanı değil bir değil iki değil üç değil hep aldatıldık diyor.



"Vakit Jübile Vakti"



Yolda gelirken afişlerini gördüm 'Vakit Türkiye vakti' yazmış ona bir slogan buldum. Erdoğan'a bir slogan buldum vakit jübile vakti.''



"Oyunu kullandın, eve gitmek yok"



Gençler, okul bitti kredi kesiliyor. İş bulana kadar krediyi kesmeyeceğim. Söz. Sizden isteğim şu: 24 Haziran'a kadar her biriniz en az 3 kişiyi ikna edeceksiniz. Söz mü? Peki. Sandıklara sahip çıkacaksınız. Oyunu kullandın. Eve gitmek yok, okulun bahçesinde beklyeceksin. Gece sayım yaptı. Sandık görevlisi seçim kurulana gitti. Nereye gideceksiniz, Seçim kurulunun önüne. Ben nereye? Yüksek Seçim Kurulu'nun önüne. Şımarıklık yok, zafer sarhoşluğu yok, mazeret yok, marifet var.



Selfie çekmek için döndü 



Kayseri mitingini sonlandıran İnce, "Bir şeyi unuttum" diyerek sahneye döndü. İnce kitleyle birlikte selfie çekti.













Editör: Haber Merkezi