VAN-ÖZALP-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ HATİCE BOZKOÇ;  Özalp Belediyesi, kadına yönelik bir çok alanda etkinliklerin yapılacağı Kadın Kültür Evi projesini hayata geçiriyor.

Özalp Belediyesi, ilçeye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde kadın kültür evi açıyor. İçerisinde dinlenme yeri, kütüphane, okuma odası ile dengbêj alanın olacağı belirtildi.Kadınlar için atölye, kurs ve kültürel faaliyetlerin düzenleneceği Kültür Evi,  önümüzdeki haftalarda kapılarını açacak.


‘KADINLARI KÜLTÜREL ÇALIŞMALARA KATACAĞIZ'


Projeye ilişkin konuşan Belediye Eşbaşkanı Dilan Örenci, hayata geçirecekleri Kadın Kültür Evi projesiyle eve hapsedilmiş kadınları sosyal ve kültürel süreçlere katmaya çalışacaklarını belirtti. Örenci, “İlçede kadınların dinlenebilecekleri ya da üretebilecekleri alanlar olmadığı için yaptığımız fizibilite çalışmasının ardından böylesi bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Kültür Evinde çeşitli kurslar, kütüphane, kadın öğrencilerinin ders çalışabileceği, film ve tiyatro gösterimleri gibi etkinlikler olacak” dedi.


KADINLARIN TALEP ETTİ


Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanlarından Neslihan Şedal ise kadınların talepleri doğrultusunda söz konusu çalışmayı hayata geçirme kararı aldıklarını ve ay içerisinde hizmete gireceğini söyledi.
Editör: Haber Merkezi