KADIN VE ANNE. .




 

KADIN VE ANNE....
Tarîfî mümkün olmayan dört harften kısacık yazılıp içeriğini ise bir deniz, bir gökyüzü, bir dünya ya da bunları tümünü içinde barındıran bir yüreğin tek değişmeyen eşsiz sahibi olan kadın denilen varlık ANNE.
"Evet kadın denilen varlık ANNE" Senin hamurunda dünyanın tohumu sevgi ve emekten ibaret. Bu tohumda; Renk aranmaz, ırk sorulmaz, cinsiyet fark etmez, dil anlaşılır ve bu tohumda ayrımcılığa asla ve asla ver verilmez.

Bu tohumda barış tarlası, kardeşlik duygusu, birlik ve beraberlik ilkesi ve en önemlisi aile kavramı yeryüzüne verim diye yeşerir.
"Evet kadın denilen ANNE" Senin için anne rahmine düşen cenin eşsiz bir varlık ve 9 ay 10 gün onu taşımak nöbetlerin en güzelidir. İlk gülücük, yanağına dokunan o narin bebeğin dudak büsesi, ince nefesi, hele ki teninin kokusunun güzelliği doğumu için çektiğin her sancıya, boncuk boncuk döktüğün her terin karşılığı eşsiz bir hediyedir bir anne için.
"Evet sen kadın denilen ANNE" senin mücadelen evlat denilen varlığım ilk adımıyla
Konuştuğu ilk hecesi seninle mırıldandığı
Lori berxêmin lori ya da uyusun da büyüsün ninniler, ilk okulu, okul hayatı ve yuvadan göçü.
Tabiki bunun yanında hiç uğruna bir ekmeğe gönderilip geri gelemeyen, bir kör kurşuna kurban edilen ya da ne olacak öldüyse diye evladını kaybeden annelerin emekleri ve acıları da göz ardı edilmemeli.
"Evet sen kadın denilen ANNE" aç açıkta, toplumun ve yargının her türlü şiddet ve baskısına maruz kalmış öyle ki bedeni morluklarıyla fistan giymiş misali, her gün bir yerde, bir köşede öyle ki evladının yalvarış çığlıkları arasında boğazı kesildi diye can veren boşandı diye dışlanan, itiraz etti diye
susturulana da anne denildi.
"Evet sen kadın denilen ANNE" Ne çok suçlu ve günahkar var dünya denilen bu gezegende.
Bir gün bile teselli olur bazen acıya bazende kedere çünkü sen ANNE denilen kadınsın. Dedim ya hamurundan kine, nefrete, düşmanlığa ve yok oluşa yer yok öyle bir yürek de yok. Eminim anne olan her kadına dünyaya bir daha gelme şansın olsa ne istersin diye sorulsa yine kocaman harflerle;
"ANNE OLMAK İÇİN KADIN DOĞMAK İSTERİM"
der.
"EVET SEN KADIN OLAN ANNE"
Senin huzurunda sayfamda olan olmayan, doğurun , doğurma şansı olmayan ancak emek veren tüm annelerin ve müsadenizle kendiminde ?ANNELER GÜNÜNÜ? en derin saygı ve sevgi dolu dileklerimle kutluyorum.
SİZ KADINLAR
Yİ Kİ VARSINIZ İYİ KÌ ANNESİNİZ?