DİYARBAKIR -Nagihan Akarsel’in katledilmesine ilişkin yapılan açıklamada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, "Kadınların özgürlüğüyle bu faşist iktidarlardan kurtulacağız” dedi.

Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji Dergisi Editörü Nagihan Akarsel'in  Federe Kürdistan Bölgesine bağlı Süleymaniye kentinde uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilmesine dönük Özgür Kadın Hareketi (TJA) öncülüğünde Yenişehir İlçesi Ofis Semt’i AZC Plaza önünde bir araya gelen kadınlar açıklama yaptı.

‘NAGİHAN AKARSEL ÖLÜMSÜZDÜR’

Uzun süre polis ablukasına alınan aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Gençlik Sözcüsü Dersim Dağ'ın da olduğu kadınlar ablukaya karşı sık sık "Jin Jiyan Azadi", "Nagihan Akarsel ölümsüzdür" sloganları attı. Yine kadınlar ellerinde “ Jin Jiyan Azadi” Nagihan Akarsel’in fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı.

HDP'li Başaran’ın açıklama yapması esnasında polisler kalkanlarla basının görüntü almasını engelledi. Kalkanların ardından açıklama yapan Başaran, "Bugün burada katledilen Nagihan Akarsel için basın açıklaması yapmak üzere toplandık. Ama maalesef dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır’da da erkek devlet şiddetinin başka bir biçimiyle karşı karşıyayız. Bugün bir kadın katliamını protesto etmek için demokratik hakkımızı kullanmamız engelleniyor” dedi.

‘HİÇBİR KATLİAM VE ABLUKA BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAZ’

Nagihan’ın Süleymaniye’de 11 kurşun ile katledildiğini belirten Başaran, devamla şunları söyledi: ”Bu katliamın arkasında ki kirli güçleri biliyoruz. Bugün bize açıklama yaptırmayanlar da o kirli güçlerle iş birliğindedir. Burada Nagihan arkadaşımızın katledilmesini kınıyorum. Ve bir daha söylüyorum hiçbir katliam hiçbir saldırı hiçbir abluka bizi geri adım attıramaz.”

‘TOPLUMLARI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ’

Tekçi, cinsiyetçi, militarist, faşist iktidarların karşısında kadınların dünyanın dört bir yanında ‘Jin Jiyan Azadi” sloganlarını yükseltmeye devam ettiğinin altını çizen Başaran, “Bizde buradan bir kez daha söylüyoruz. Kadınların özgücüyle toplumları özgürleştireceğiz. Kadınların özgürlüğüyle bu faşist iktidarlardan kurtulacağız. Bize uyguladıkları bu faşist ablukaları kırmanın sözünü buradan bir kez daha veriyoruz” ifadelerinde bulundu.

‘CEVABIMIZ DİRENİŞ OLACAK’

Başaran son olarak, “Bize geri adım attıramazsınız. Denediniz başarısız oldunuz. Nagihan arkadaşımızı katliamıyla da kadın mücadelesine, Kürt kadın hareketine, Kürt özgür basın emekçilerine verdiğiniz mesajı aldık. Cevabımız direnmek, isyanı büyütmek, cevabımız Jin Jiyan Azadi olacak” dedi.

ALKIŞ, ZILGIT VE SLOGANLARLA

Açıklama sonrası kadınlar bekleyişlerini “Jin Jiyan Azadi”, “ Özgür basın susturulamaz” gibi sloganlarla sürdürdü. Bir polis amirinin " Arkadaşlar tek tek çıkıyor muyuz " anonsuna abluka altındaki kadınlar " Hayır" diye cevap verdi. Ardından kadınlar ablukadan “Jin Jiyan Azadi” sloganları, zılgıt ve alkışlarla ablukadan çıktı.

( Kaynak: Yazılı haber MA )

Editör: Haber Merkezi