DİYARBAKIR-  - DTSO Kadın Meclisi, “Bölgesel Düzeyde Kadın Kooperatifleri Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayda, “Kadınları ekonomik alanda görünür kılmak ve temsiliyetini sağlamak için yola çıktık” denildi. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Kadın Meclisi, DTSO Konferans Salonu’nda 15 ilden yaklaşık 40 Kadın Kooperatifin katılımıyla “Bölgesel Düzeyde Kadın Kooperatifleri Çalıştayı” düzenledi. Çalıştaya DTSO Kadın Meclisi Sözcüsü Nevin İl ve meclis üyeleri, bölgede bulunan kooperatif temsilcileri, DTSO Başkanı Mehmet Kaya ve Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil katıldı. 

Açılış konuşmasını yapan DTSO Kadın Meclisi Sözcüsü Nevin İl, bölgeden kooperatiflerin katıldığını ve bir arada olduklarından dolayı mutlu olduğunu dile getirdi. Nevin, “Sizinle beraber güçlü bir çalışmayla günü tamamlayacağız diye düşünüyoruz. Kadınlar açısından dayanışma ağı olmazsa olmazdır. Dayanışarak odamız bünyesinde bizlerde kadınlar olarak meclisimizi kurduk. Kadın temsiliyetini artırmak için yola çıktık. Kadınları ekonomik alanda görünür kılmak ve temsiliyetini sağlamak için yola çıktık. İhtiyaç olduğunu gördük ve kadın meclisimizi kurduk. Kadın meclisimiz dünya ve Türkiye açısından bir modeldi. Bu da bizim için gurur kaynağıdır. Alanlarda temsiliyet çalışmalarımızı yürütürken, ürettiğimizi pazara taşırken, yaşadığımız ve gördüğümüz zorluklara dönük yol haritasını oluşturmak için de kadın meclisi modeliyle çalışmalarımızı yürütmekteyiz. 48 kişilik bir meclisle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz birlikte güçlenmenin bizi var edeceğini, dayanışma ile daha güçlü olunacağına inanıyoruz. Hedefimiz bölgedeki kadınları bir araya getirip yaşadığımız sorunları tartışıp çözmektir. Kadınların sahada görünür olmasıdır. Bu anlamda başarılı bir çalıştay geçireceğimize inanıyorum” diyerek meclisin işleyişini ve önemini anlattı.

Yapılan konuşmaların ardından çalıştay, basına kapalı olarak devam etti. 

 

Yapılan konuşmaların ardından çalıştay basına kapalı olarak devam etti

. ( Yazılı haber JINNEWS)

Editör: Haber Merkezi