HABER MERKEZİ - Ekmek ve Gül, depremzede kadın ve çocuklarla dayanışma için "Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz" çalışması başlattı.

MA'nın haberine göre; Ekmek ve Gül, deprem bölgesindeki kadın ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için çağrı yaparak, "Kız Kardeşlik Köprüsüyle Hayatı Yeniden Kuruyoruz" çalışmasının başlatıldığını duyurdu. Çalışma, Ekmek ve Gül gruplarının yanı sıra kadın dernekleriyle birlikte yürütülecek.

'DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN KADIN DAYANIŞMA AĞI'

Ekmek ve Gül'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Deprem bölgesindeki kız kardeşlerimizin yaralarını sarmak, depremde birleşen ellerimizi hayatı yeniden kurarken de hiç ayırmamak için… İnsanca yaşanacak koşulların bir an önce sağlanması, kadınların ve çocukların barınma, beslenme, sağlık, güvenlik, eğitim, şiddete karşı korunma gibi temel ihtiyaçlarının düzenli ve sürekli olarak karşılanması için… Kadınların ve çocukların yaşadıklarının kaydını tutmak, yaşadıklarımızı asla unutmamak, unutulmasına izin vermemek için… Yaşanan ve muhtemel hak ihlallerini görünür kılmak, müteahhidinden en tepedeki yöneticilere sorumluların hesap vermesini, devletin görevlerini yerine getirmesini sağlamak için… Depremzede kadınların taleplerini tüm kadınların talebi olarak sahiplendiğimizi göstermek ve sesimizi hep birlikte yükseltmek için ülkenin ve dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak bir dayanışma ağı kurduk. İl il, ilçe ilçe buluşuyor, dayanışmamızı ülkenin her yerinde güçlendiriyoruz. Tüm kadınları bu kız kardeşlik köprüsüne katılmaya, hayatı hep birlikte yeniden kurmaya çağırıyoruz."

'YETKİLİLERİN GÖREVİNİ YAPMASI İÇİN SES YÜKSELTİYORUZ'

Deprem bölgesinden ayrılıp farklı kentlere giden kadın ve çocukların durumunun ihtiyaçlarının karşılanması için de çalışmalar yapıldığı belirtilen açıklamada, "Depremzede kadın ve çocukların psikososyal ihtiyaçları, eğitim ve sağlık hizmetlerine erişimleri için gönüllü profesyonellerle ekipler kurarak düzenli destek sunma planları oluşturuyoruz. Uluslararası kadın dayanışmasını sürekli kılmak ve olanakları seferber etmek için farklı ülkelerdeki kadın örgütleriyle ağlar kuruyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Deprem bölgesinde kadınların ve çocukların yaşadığı hak ihlallerinin, acil talep ve ihtiyaçlarının kaydedildiği aktarılan açıklamada, yetkili kurumların bu ihlaller karşısında görevini yapması, talep ve ihtiyaçları gidermesi için mücadele edildiği belirtildi.

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Yardım çalışmalarına destek çağrısı yapılan açıklamada, "Deprem bölgesinde halen ihtiyaç duyulan temel malzemelerin teminine destek olabilirsin. Topladığımız malzemelerin paketlenmesine yardımcı olabilirsin. Deprem bölgesinde çeşitli kentlerde kuracağımız yaşam alanlarında kadınların ve çocukların ihtiyaç duyduğu psikososyal destekler ve sağlık destekleri konusunda bölgeye düzenli olarak gidecek uzman ekiplerimize katılabilirsin” denildi. 

Açıklamanın sonunda, çalışmada yer almak isteyen psikolog, sosyolog, çocuk gelişimi uzmanı, rehberlik uzmanı, okul öncesi eğitmeni, drama eğitmeni, oyun terapisti, sağlık çalışanı ve avukatlar için “0533 209 01 78” numaralı telefondan bilgileri paylaşıldı. 

Editör: Haber Merkezi