HABER MERKEZİ - Rojhilat, İran ve Afganistan kadınlarına destek için “Jin jiyan azadî” sloganı ile “Ez jiyan im” kampanyası başlatılıyor.  

JINNEWS'in haberine göre; Kadın örgütleri ve bağımsız kadınların yer aldığı bir grup Arap kadın, Rojhilat ve İran’da kadınlar öncülüğünde gelişen eylemler ile Afganistan’daki kadınlara destek olmak için 17 Ekim’de bir toplantı gerçekleştirdi. 

Dünya genelinde eylem

Toplantıda, dijital ağlarda ‘Jin, jiyan, azadî’ sloganıyla oluşturulacak bir hashtag ile paylaşılacak “Ez Jiyan im”(Ben Yaşamım) adlı küresel bir kampanya başlatılmasına karar verildi. Ayrıca İran’daki öğrenci protestolarına destek için 29-30 Ekim tarihlerinde dünya genelinde protesto gösterileri yapılacağı da kaydedildi. Aynı zamanda 22 Ekim’de ‘Berlin Feministleri’ adlı kadın grubu tarafından Berlin Duvarı önünde bir eylem yapılacak.

Toplantıda alınan diğer kararlar ise özellikle Ortadoğu ülkelerinde kadınların öncülük ettiği ayaklanmaların dijital ağlarda duyurulması, Arapça, Kürtçe, Farsça, İngilizce ve ulusal dillerde makaleler yayınlanması ve kadınların kampanyaya katılımını arttırmak için videoların hazırlanması oldu.

Editör: Haber Merkezi