DİYARBAKIR – Gözaltında tutulan ve emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirilen 15 kadından 7’si tutuklandı. 
 

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile Diyarbakır merkezli olarak iki gün önce yapılan ev baskınlarında aralarında siyasetçi, sivil toplum örgütü temsilcisi ve sendika yöneticilerinin de olduğu 24 kadın gözaltına alındı.

Diyarbakır TEM Şube'de tutulan 15 kadının emniyetteki ifadeleri tamamlanırken, kadınlar Adliyeye sevk edildi. 

Adliyeye sevk edilenler arasında bulunan Yıldız Kardaş savcılıkta alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken Hatice Efe, TÜMBEL-SEN Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, Muhibet Özcanlı, Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, Rosa Kadın Derneği Kurucusu Fatma Gültekin ve Rosa Kadın Derneği Asil üyesi Nevin Oyman ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

7 kadın tutuklandı

Jale Okkan, Hazal Yıldırım, Yenişehir Belediye Meclis üyesi Emine Kaya, Sakine Karadeniz, Fatma Kavmaz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Remziye Sızıcı, Bismil Belediye Eşbaşkanı Gülşen Özer ve Esma Efetürk savcılıkta alınan ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle Hakimliğe sevk edildi.

Hakimlik’te ifadesi alınan Jale Okkan, Emine Kaya, Sakine Karadeniz, Remziye Sızıcı, Fatma Kavmaz Esma Efetürk ile Gülşen Özer tutuklanırken, Hazal Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

9 kadının ise emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Yerine kayyım atanan Sur Belediye Eşbaşkanı Filiz Buluttekin, TÜMBEL-SEN Şube Eşbaşkanı Nihal Yanık, Eğitim Sen 1 Nolu Şube Sekreteri Hatice Efe, BTS Şube Kadın Sekreteri Bahar Uluğ, TJA Aktivistleri Zekiye Güler, Sur Belediye Meclis Üyesi Birsen Güneş, Safiye Akdağ, Yıldız Kardaş, Evin Yelboğa, Ayşe Emine Akşahin, Emine Çetiner ve Keziban Kuday ve ismi öğrenilemeyen bir kadın.

Editör: Haber Merkezi