HABER MERKEZİ - JINNEWS’in her ay hazırladığı şiddet çetelesine göre, Kasım ayında 31 kadın ve en az 5 çocuk katledildi, 13 kadın ve 4 çocuk ise şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

JINNEWS’in her ay basından derlediği verilere göre, Kasım ayında 31 kadın erkek şiddeti sonucu yaşamını yitirdi. Ölümleri aydınlatılmayarak “şüpheli” olarak kayda geçen kadınlara bu ay yenileri eklendi. Kasım ayında 13 kadının ölümü “şüpheli” olarak kayıtlara geçti. 

FAİLLERİN DAĞILIMI 

Faillerden biri eski polis olurken, kadınlar yine en yakınları tarafından hedef alındı. Kadınlardan 15’i evli oldukları, 8’i arkadaşı, 3’ü akrabası, 1’i boşandığı, 1’i tanıdığı erkek tarafından katledildi. 2 kadının faillerinin kim olduğu tespit edilmezken, kadınlardan 1’i ise iş cinayetinde yaşamını yitirdi. Evli oldukları erkekler tarafından katledilen kadınlardan 2’si boşanma aşamasındaydı.

Kadın katliamlarının illere göre dağılımı ise şöyle: “İstanbul’da 6, İzmir’de 3,  Hatay’da 2, Antalya’da 2, Manisa’da 2, Denizli’de 2, Amed’de 1, Bursa’da 1, Kayseri’de 1, Ankara’da 1, Muğla’da 1, Uşak’ta 1, Antep’te 1, Konya’da 1, Samsun’da 1, Erzirom’da 1, Êlih’te 1, Adana’da 1, Kocaeli’de 1 ve Bolu’da 1.”

5 ÇOCUK KATLEDİLDİ 

Yine verilere göre Kasım ayında en az 5 çocuk katledildi, 4 çocuk şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

( MA )

Editör: Haber Merkezi