HABER MERKEZİ - İran rejim güçlerinin tüm saldırılarına rağmen Jîna Emînî’nin katledilmesinin ardından başlayan “Jin jiyan azadî” isyanı 3 ayı geride bırakıyor. 

Kürt kadın Jîna Emînî’nin katledilmesinin ardından Rojhilat ve İran kentlerinde kadınlar öncülüğünde “Jin jiyan azadî” sloganı ile başlayan isyan 3’üncü ayını geride bırakıyor.

İran rejim güçlerinin tüm saldırılarına rağmen dün de  Rojhilat ve İran’da öğrenciler ayaktaydı. Meriwan, Kamiran ve Sine halkı bir kez daha sokaklara döküldü.

Anneden videolu mesaj

Şino’da Ferhad ve Ferzad Tehazade kardeşlerin annesi videolu mesaj yayınlayarak uluslararası toplumu idam cezalarını durdurmaya çağırdı. Ferhad ve Ferzad kardeşlerin yanı sıra Şino kentinde protesto gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle 4 yurttaşa daha idam cezası verildi.

İran kentlerinde eylem

İran kentlerinde de verilen idam cezalarına karşı birçok eylem düzenlendi. Birçok üniversite ve yüksekokulda protesto gösterileri düzenlendi.

Birçok ülkede destek eylemi

Rojhilat ve İran’daki eylemleri desteklemek amacıyla dün de Almanya, İsveç, İtalya, Norveç, Kanada, Avusturalya başta olmak üzere birçok ülkede protesto gösterileri düzenlendi.

( JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi