DİYARBAKIR- Diyarbakır'da, Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmeleri'nde elenen sporcusuna tokat atan antrenör Orhan. B. ile ilgili Türkiye Tekvando Federasyonu'ndan yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada 19 Mayıs günü gündeme gelen olayın, başta tekvando camiası olmak üzere toplumun her kesiminin tepkisini çektiği belirtilerek, derhal gerekli işlemlerin başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında; antrenör O.B.'nin tedbirli olarak federasyonun disiplin kuruluna sevk edildiği, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Ceza Kurulu'na da gerekli işlemlerin yapılması için resmi yazı yazıldığı aktarılarak, hakkındaki soruşturma sonuçlanana kadar tekvando ile ilgili görevde bulunamayacağı belirtildi.

Ayrıca Diyarbakır'da Yenişehir Halk Eğitim Merkezi'nde usta öğretici olarak çalışan Orhan. B.'nin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevine son verildiği belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesindeki bir salonda düzenlenen Türkiye Gençler Tekvando il seçmelerinde, antrenör Orhan B., rakibine elenen kadın sporcuya tokat atmıştı.

Seyircilerin önünde kazanan rakip sporcuyu tebrik ettikten sonra elenen sporcuya vuran Orhan B. ardından minderi terk etmişti.

( Kaynak:Evrensel Gazetesi )

Editör: Haber Merkezi