ADANA - Adana'da Kübra Özten'i katleden Ozan Ali Özten ve kendisine yardım eden Mehmet Şahin’in ilk duruşması görülecek. Adliye önünde açıklama yapan kadınlar, “Katillerin peşini bırakmayacağız" dedi. 

Adana'da 15 Ağustos 2021 tarihinde evli olduğu Kübra Özten’i (32) ateşli silahla katleden Ozan Ali Özten ile kendisine yardım eden Mehmet Şahin, Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Fail Özten, "Nitelikli kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçlarından tutuklu, Şahin ise "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan tutuksuz yargılanıyor.

DURUŞMA ÖNCESİ AÇIKLAMA 

Duruşma öncesi Adana Kadın Platformu, adliye önünde açıklama yaptı. Platform adına açıklamayı yapan avukat Sevil Aracı Bek, kadına yönelik şiddet ve katliamların giderek arttığını belirterek, "Katillerin peşini bırakmayacağız" dedi. Kübra Özten'in davasına değinen Bek, “Adana Kadın Platformu olarak bu davanın takipçisi olacak, katillerin ve onlara yardım edenlerin en ağır şekilde cezalandırılması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın düşmanı politikalara, erkek egemen zihniyete karşı bütün kadınları dayanışmaya, haklarımız ve hayatlarımız için mücadeleye çağırıyoruz" diye belirtti. 

Açıklama sonrası kadınlar, duruşmanın görüleceği adliyeye geçti.

NE OLMUŞTU? 

Ozan Ali Özten 15 Ağustos 2021 tarihinde Kübra Özten'i (32) ateşli silahla katletti. Ozan Ali Özten’e yardım eden Mehmet Şahin, 17 Ağustos'ta polislerce gözaltına alınırken, Özten çıkarıldığı Adana Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, tamamladığı iddianamede Şahin hakkında "Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan, Özten hakkında ise "Nitelikli kasten öldürme" ve "6136 Sayılı Yasaya muhalefet" suçlarından ceza istedi. Savcı iddianamede, faillerin alınan ifadelerinde ikrarda bulundukları, bu haliyle üzerlerine atılı suçları işlediklerinin sabit olduğunu belirterek, cezalandırılmalarını talep etti. 

Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen davanın ilk duruşması bugün görülecek. ( Kaynak:MA)

Editör: Haber Merkezi