ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Baskıcı, otoriter, inkarcı, gerici ve erkek egemen karakteriyle hayatı cehenneme çeviren, kendisine biat edenler için ise ölümden sonrasında cennet vadeden İran rejimine karşı, Kürt kadını Jina Mahsa Amini’nin öldürülmesinin ardından kadınların başlattığı isyana, dünyanın her yerinden destek gelmeye devam ediyor.

Kadınlar İran'dan dünyaya dalga dalga yayılan özgürlük ve eşitlik isyanıyla molla rejimini tarihin çöp sepetine göndermenin kavgasını veriyor. Jina Mahsa Amini'nin saç telleri etrafında örülen ve tüm insanlığı saran kadın dayanışması her geçen gün biraz daha büyüyor.

Avrupa’daki gazeteciler Filiz Deniz ile Başak Canda’nın, kadın dayanışması ekseninde İran’da şeriat polisleri tarafından öldürülen Jina Mahsa Amini için başlattıkları duyarlılık çağrısına değişik ülkelerde yaşayan kadınlardan da destek mesajları geldi.

Sosyal medyadaki duyarlılığı artırma amacıyla başlatılan dayanışma için kadınların birer cümle ile birbirini tamamladığı bir video oluşturuldu.

Dayanışma videosunda değişik meslek gruplardan kamuoyunun yakından tanıdığı kadınlar yer aldı. Tara Mamedova, Suna Aras, Ayşe Yıldırım, Filiz Deniz, Başak Canda, Rewşan Çeliker, Tomris Özden, Yıldız Çakar, Suna Arev, Naz Öke, Güler Yıldız, Berrin Biçek Öztürk ve Arzu Yılmaz birer cümle ile Amini için yürütülen kampanyaya katıldı.

Videonun metninde ise şunlar yer aldı:

Erkeklerin ahlak kuralları koyduğu bir dünyayı kabul etmiyoruz.

Namusun saç teline indirgenmesini kabul etmiyoruz.

Kadın bedeni üzerinden yürütülen her türlü baskıyı ayaklar altına alıp reddediyoruz.

Örtünme adı altında dayatılan şiddeti başörtülerini atarak ayaklar altına alıyoruz.

Jin, Jiyan, Azadi bir ses değil sadece, erkek egemen yasalara itirazdır ve o yasaları kabul etmiyoruz.

Kadınlar üzerinden yaratılmak istenen kirli oyunları ve iğrenç savaş planlarını tanımıyoruz.

Kafanızın içinde ördüğünüz duvarların arkasında olmayı tanımıyor ve duvarın önünde olma ısrarımızı kafalarınıza sokmaya devam edeceğimizi tekrarlıyoruz.

Kadınlar üzerinden, çocukları ve dünyayı kirletme planlarınızı, sevgisizliğinizi, yollarınızın kesiştiği bütün kirli ideolojilerinizi mahkum etmeye devam edeceğiz.

Jin, Jiyan, Azadi kadınların gökyüzüne doğru çoğalan sesidir ve o ses karanlığınıza asla teslim olmayacak.

Erkeklerin otoritesine, yasalarına, ahlak diye dayattığı her türlü zulme karşı direnerek, el ele, birlikte, tek bir kadının kaplayacağı yerden daha fazlasına yerleşerek varlığımızı korumaya, boyun eğmemeye devam edeceğiz.

Biz kadınız ve sizin yasalarınıza, ahlakınıza, namus diye dayattığınız saldırganlıklarınıza ruhumuzu ve bedenimizi teslim etmeyeceğiz.

Boyun eğmeyen, teslim olmayan ve direnen kadınların yanındayız.

Biz Jin Amini ve Mahsa Amini’yiz. Biz dünyayız, gökyüzüyüz, kadınız, insanız.

Önümüze koyduğunuz ahlaksız yasalarınızı, faşist kafalarınıza geri gönderiyoruz.

Boyun eğmeyeceğiz...Teslim olmayacağız...Direneceğiz.

Sadece kendimiz için değil; özgür ve adil bir dünya için direneceğiz.

Dünyanın bütün kadınları olarak hikayemizi anlatmaya ve birleşmeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi