DİYARBAKIR- Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşayan Hediye Takak, 6 Eylül’de Adana’dan gelen oğlu Y.T. (17) tarafından ateşli silahla yaralandı. Saldırıdan sonra hastaneye kaldırılırken, oğlu Y.T. gözaltına alınıp, tutuklandı. Olayın azmettiricisi olan ve Hediye’nin 5 yıl önce boşandığı öğrenilen İlyas Takak’ın sistematik bir şekilde Hediye’ye ve çocuklarına şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

JINNEWS'in haberine göre; Hediye’nin, gördüğü şiddetten kaynaklı sol kulağında duyma yetisini kaybettiği ve sol gözünde ise görme problemi yaşadığı, öte yandan 10 yaşındaki çocuğunun velayetinin Hediye’de olmasına rağmen İlyas tarafından alıkonulduğu belirtildi.

Annesini ateşli silahla yaralayan Y.T.’nin verdiği ifadelere bakıldığında, babası ve babasının ailesinin etkisinde kaldığı görüldü. Y.T.’nin annesini yaralamadan önce, “Anne seni çok seviyorum sana bir şey yaparsam bil ki kendi rızamla yapmıyorum zorla yaptırılıyor” demesi de dikkat çekti.

‘Herkesten destek bekliyoruz’

Hediye’nin ailesi, Hediye’nin aldığı yara nedeniyle bir bacağının kesildiğini ve Hediye’nin bundan haberi olmadığını kaydetti. Aile, “Hediye’nin psikolojik durumu çok kötü. Psikolojisi kötü olduğundan aldığı tedavilere de yanıt vermiyor. Geçtiğimiz günlerde bacağı kangren oldu, kesildi fakat Hediye hala bacağının olduğunu sanıyor.  Hediye için protez bacak gerekli ama buna maddi açıdan gücümüz yetmiyor. Hediye’nin tedavisini düzgün yapamazsak diğer bacağı da aynı şekilde kesilecek. Ayrıca bunların yanı sıra Hediye yaralandığı eve giremiyor çünkü psikolojisi bunu kaldırmıyor. Yeni bir ev bulmaya çalışıyoruz ama kiralar çok pahalı olduğundan bulamıyoruz” diyerek herkesin desteğini beklediklerini söyledi. 

Öte yandan fail İlyas Takak’ın 26 Eylül’de “azmettirme” ve “şiddet” suçundan gözaltına alınıp tutuklandığı da öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi