DİYARBAKIR- Kürt PEN, Nagihan Akarsel'in katledilmesine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Federe Kürdistan Bölgesi’ne katliamların önüne geçmesi yönünde çağrı yapıldı. 

MA'nın haberine Göre; Kürt PEN, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde suikast sonucu Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji Dergisi Editörü Nagihan Akersel'in katledilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kürt PEN, Federe Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne, suikastların önüne geçilmesi çağrısı yaptı. 

SUHEYL XURŞİD'İN ARDINDAN AKARSEL

Kürt PEN açıklamasında, “Yazar ve araştırmacı Suheyl Xurşid’in öldürülmesinin üzerinden 40 gün dahi geçmeden, bu kirli olayın yaşanması endişe vericidir. Ne yazık ki Kürdistan Bölgesi Hükümeti ve güvenlik güçleri bu saldırıyı engelleyememiş, saldırının faillerinin yakalayamamıştır” ifadelerine yer verildi. 

FEDERE KÜRDİSTAN YÖNETİMİNE ÇAĞRI

Federe Kürdistan Bölgesel hükümetine yazar ve kadın gazetecilerin katledilmesinin önüne geçilmesi çağrısı yapılan açıklamada, “Yetkililer görevlerini yerine getirmeli, saldırganları yakalayıp cezalandırmalıdır. Bu terör saldırıları durdurulmazsa Güney Kürdistan’da hiçbir yazar ve gazeteci çalışmalarını yürütemez” denildi.

Editör: Haber Merkezi