BATMAN - TJA'nın, "Faşizme karşı kararlı, özgürlükte ısrarcıyız" şiarıyla Batman'da gerçekleştirdiği 4'üncü Kadın Konferansı ikinci gününde sürüyor. 

MA'nın haberine göre; Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA), 4'üncü Kadın Konferansı’nı, "Em li dijî faşîzmê bi biryar û di azadiyê de bi israr in (Faşizme karşı kararlı, özgürlükte ısrarcıyız)" şiarıyla Batman'da bulunan bir konferans salonunda gerçekleştiriyor. Dün basına kapalı başlayan ve bugün basına açık devam eden konferansa, Türkiye ve Kürdistan'ın birçok kentinden 700 delege katıldı.

KÜRT KADINLARIN DİRENİŞİ  

Konferansın ilk gününde İran'da "ahlak polisi" tarafından katledilen Jina Mahsa Amini’nin ardından başlayan direnişe dikkat çekildi. Rojhilat'ta başlayan ve İran’a yayılan direnişe selam gönderilen konferansta, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, doğa kırımı, özel savaş politikaları, cezaevlerindeki hak ihlalleri ve hasta tutsakların durumu, kadına yönelik şiddet, kadın yoksulluğu başlıkları tartışıldı. 

Konferansın ikinci gününde ise, Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa'dan siyasi parti, dernek, kadın hakları savunucuları ile aktivistlerin katılması bekleniyor.

İKİNCİ GÜN PROGRAMI  

Konferansta, açılış konuşmasının ardından divan seçimi yapılacak. Sinevizyon gösteriminin ardından cezaevinden gelen mesajların okunmasıyla devam edecek olan konferans, 21’inci yüzyılda Kürt kadın mücadelesi ve etkileri, Türkiye, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve dünyada kadın mücadelesi, çıkış yöntemleri ve ortak mücadele başlıklarının tartışılmasının ardından okunacak sonuç bildirgesiyle son bulacak.

Editör: Haber Merkezi