İSTANBUL- TJA aktivistleri, 8 Mart dolayısıyla kadın yoksulluğuna ve ekonomik krize dikkat çekmek için pazarda tencere ve tava eylemi yaparak ses çıkardı. 

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad) bu yıl “Dem dema azadiya jinê ye” sloganı ile karşılayacağı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine İstanbul’da başladı. TJA aktivistleri bu kapsamda Bağcılar ilçesinde bulunan halk pazarına giderek kadın yoksulluğuna ve ekonomik krize dikkat çekmek amacıyla tencere-tava eylemi yaptı.

‘ZAMLARI KABUL ETMİYORUZ’

Ellerine tencere ve tavalarını alan kadınlar, pazarda dolaşarak kadın yoksulluğuna isyan etti. Pazarcıların ve alışverişe gelen halkın da destek verdiği eylemde kadınlar, “Saray’da yaşarken faturanın hesabını yapmıyor. Bir ekmeğin hesabını yapmıyor, ekmek kuyruğuna girmiyor, çocuğu nasıl geçinecek diye merak etmiyor. Biz bu zamları kabul etmiyoruz. Bize elinizdeki ile yetinin diyorlar o zaman kendisi de Saray’dan çıksın, orada yaşamasın. Biz kadınlar bu sistemi değiştireceğiz. Tencereler boş. Fakirden alıp zengine veremezsiniz. Kadınlar bunu kabul etmiyor” diye seslendi.

8 MART’A ÇAĞRI

Kadınlar ayrıca 8 Mart Kadın Platformu öncülüğünde “Yoksulluğa, Şiddete, Sömürüye Karşı Mücadeleyi Büyütüyoruz! Değiştirecek gücümüz var” sloganıyla 6 Mart günü Kadıköy Rıhtım’da gerçekleşecek olan “Büyük Kadın Buluşması”na da çağrıda bulundu. (MA )

Editör: Haber Merkezi