HABER MERKEZİ- Uçan Süpürge Vakfı, İrlanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle hayata geçireceği yeni “Yerel Kadın Muhabirler Ağı” projesi için kadın muhabirlerin başvurularını bekliyor.

Uçan Süpürge Vakfı, 2022 Aralık ayında başlayan, İrlanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle hayata geçireceği yeni “Yerel Kadın Muhabirler Ağı” projesiyle, 6 hafta boyunca çevrimiçi eğitimlere tam katılım gösteren muhabir adaylarının haberlerini Uçan Süpürge’nin web sitesinden ve mail bülteninden yayınlayacak. Dernek, haberciliğe toplumsal cinsiyet eşitliği merceğinden bakan, kadınların sesinin daha güçlü duyulabildiği ve kadın haberlerinin görünür olabildiği alternatif bir yeni medya anlayışı yaratabilmeyi amaçlıyor.

Sonraki hedef ise koordinasyonundan editörüne tasarımcısından sosyal medya yönetimine kadınların bir araya geldiği, güç birliği yaptığı ortak bir e-gazeteyle ilerleyen, ilk kadın haber kooperatifinin yaşama geçtiği bir örgütlü yapıya dönüşen, bağımsız, toplumsal cinsiyet eşitliği penceresinden habercilik yapan yeni medyayı yaşama geçirebilmek. 

Son başvurunun 2 Ocak olarak duyurulduğu projeye katılım koşulları ise şöyle sıralandı:

“*Kadın+ olmak

*Yerelden “toplumsal cinsiyet temelli habercilik” yapmak konusunda ilgili olmak,

*Ayda en az 1 haber göndermeyi kabul etmek,

*Haftada 1 gün, toplamda 6 hafta sürecek eğitimlere katılmak,

*Eğitimlerin yanı sıra proje toplantılarına katılmak,

*Haftalık çevrimiçi toplantılara katılabilmek için gerekli imkana ve bilgiye sahip olmak,

*Eğitim materyalleri gönderimi ve haber akışı için drive ve mail konularında teknik bilgiye sahip olmak.”

Projeye başvuru yapmak isteyenler [email protected] adresinden bilgi alabilir.

( MA )

Editör: Haber Merkezi