KADINLARIN YÜZYILI 8 Mart haftasında insanlık

Bir yanda savaşın tutuşturduğu coğrafyaların kadınları, bir yanda her türlü şiddetin kavurduğu kadınların çığlık ve direnişler, bir başka yanda dünyanın en ezilen kadınların da en ezilen yoksulluğun, yoksunluğu, sağlıksızlığın, hatta susuzluğunu mengenesindeki milyonlarca kadın. Demokrasi şampiyonluğusahtekarlığının hapishanelerinde dolduran kavganın kavında olgunlaşmış siyasi kadınların direnci, saçtıkları ışık. Köyünü, toprak parçasını neoliberal barbarlığını kuşanmış kapitalizme ve gözde tekellerine direnen kadınlar. Yazan, çizen, yüreği ve kalemi milyarlar için atan kadınlar.

YENİ BİR YÜZYILIN kahramanlığının yaratıcı kadınları, işte bu kitapta toplanmış; kadın aklıyla Bu köhnemiş dünyayı sorguluyor, kadına dair ve kadınların kurtuluşuna dair fikirlerini ortaya koyuyor, kadın mücadelesini yazarak, anlatarak da büyütüyorlar.

Hepsi, ikinci baskısı hazırlanan bu kitapta. Siz de edinin, okuyun, yayın, yazın, yenilerini yaratın. 8 Mart meşalesi elden ele, meydandan meydana dolaşırken Türkiyeli kadınlarının önemli bir bölümünün sesi ve hikayesi yüklü, önsözüyle katıldığım, KADINLARIN YÜZYILI kitabı da dilden dile dolaşsın! Kadınlara selam olsun.