Roboskî Katliamı'nın üzerinden tam altı yıl geçti. Ancak sorumlular hala yargı önüne çıkarılmış değil, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Roboskî (Ortasu) ve Bujeh (Gülyazı) köylerinden, 28'i aynı aileden 34 kişi devletin savaş uçaklarının bombardımanıyla 28 Aralık 2011'de katledildi.

Roboskî Katliamı'nın üzerinden tam altı yıl geçti. Ancak sorumlular hala yargı önüne çıkarılmış değil, Şırnak'ın Uludere ilçesindeki Roboskî (Ortasu) ve Bujeh (Gülyazı) köylerinden, 28'i aynı aileden 34 kişi devletin savaş uçaklarının bombardımanıyla 28 Aralık 2011'de katledildi. Katır ile insan etinin içe içe geçtiği, cenazelerin alınması için ambulansların gidişine izin verilmediği, hazin bir gün ve hala tarihteki diğer katliamlar gibi sorgulanmasında ve soruşturmasında vicdanları rahatlatan adil ve adaletli bir adalet sağlanmış değil, dilerim sorumluların bir an önce GERÇEK ADALET önüne çıkar hesap verirler. Tarihte bu ve buna benzeyen katliamlar ne ilk nede son olabilir. Ancak mazlum halkın yüreğindeki acıları hafifletmek birinci derece devletin görevi ve yetki alanı içindedir. Ne gariptir ki iktidar erki nasıl ki; balıkçı, balığa ufak bir yem atarak balığın benliğini ve her şeyini teslim alıyorsa; iktidarda maddi tazminat vererek yürekleri hafifleteceğine inanıyorsa büyük yanılgı içindedir. Artık bu kadim topraklar üzerinde yaşayan halkımız bu ve benzeri şeylere kanması mümkün değildir.

Eğer iktidar ülkede yaşananların çözümünde samimiyse altı yıl aradan sonra bugün büyük bir hevesle Roboskî katliamının çözülmesi için uğraşanlara samimiyetini göstermesi gerekmektedir. Demagojiyi ve timsah gözyaşlarını bir yana bırakmak bunun çözümüne dönük adımların atılması için her zamankinden daha güçlü ve muktedirler. Olay günü ve saatinde katliamda yetkili ve sorumluların gerçek adalet önüne çıkarılmaması için hiçbir sebep yoktur. Tabi bu kişilere sahip çıkarak siyasi sorumluluğunu yerine getirmeyen siyasi erk de beraberinde yargılanması elzemdir.

Umuyorum özgür topraklar halklarıyla birlikte özgürlüklerine kavuşur. Halklar arasında kalıcı zeytin dalı barış güvercinleri uçuşur. Bu temelde dünyadaki tüm katliam ve katliamcı zihniyetleri kınıyorum. Özgür huzur ve barış içinde yeni yasam dileğiyle…