CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Kars Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslendi. Erdoğan'a yerli ve milli eleştirisi yapan İnce 'Süleyman Şah sağlığında o kadar seyahat etmedi' diye seslendi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle:

1200 ODALI SARAYLARI VAR YATACAK YERLERİ YOK

Çobanların sigortasını devlet ödeyecek. Hayvan ilaçları bedava olacak, devlet ödeyecek. Meraları gördüm. Yazık dedim yazık. Burası Türkiye... Asya... Afrika... Avrupa... Amerika... Güney Ameraka... Uruguay... Arjantin. Erdoğan çiftçiyi bitirdi. Dünyanın öbür ucundan hayvanları gemilere dolduruyorlar, hayvanlar telef oluyor zaten. Taa buradan hayvan getireceğine Karslıya destek ol. Bunların 1200 odalı sarayı var ama yatacak yeri yok. 6 milyar dolarlık canlı hayvan ithal etmişiz. 1 milyar doları bu bölgeye verseydin hayvancılık uçar giderdi. Yeni Zelanda... Nüfusu 4.5 milyon. Oradaki koyun, sığır sayısı Türkiye'ye eşit.

EĞİTİMİ PERİŞAN ETTİNİZ

Evvelsi gün Malatya'daydım. Diyor ki tütün ekiyoruz. Ekemezsin diyor. Yasak. Amerikan tekel şirketleri öyle istiyor. Adıyaman'a gelmiş şöyle demiş: Tütün zararlıdır. Tütünün zararlı olduğunu bilmeyen var mı. Türk tütünü zararlı da ABD tütününde vitamin mi var. Erdoğan her şeye zarar. Şimdi çocuklarımız sınava girdi değil mi? Ne zaman açıklanacaktı? Seçimden önce açıklamayacaklar. 26'sına aldılar. Böyle bir üç kağıtçılık olmaz. Ayıp değil mi? O çocukları ağlatıyorsun. Perişan ettiniz eğitimi. Erdoğan meydanlarda 3 çocuk yapın 5 çocuk yapın diyor.

GÖREVİ ÇOCUK SAYISINA KARIŞMAK MI?

Çocuğu yapması kolay. Bakması zor. Bir de normal doğum olsun diyor. Oraya da karışıyor. Çocuk bezi... KDV kaç? Yüzde 18. Cumhurbaşkanının görevi çocuk sayısına karışmak mı? Bundaki KDV'yi düşürmek mi? Ben sizin çocuk sayınıza karışmam. Nasıl doğum yapacağınıza karışamam. O sizin işiniz. Ama söz, çocuk bezindeki KDV'yi düşüreceğim.

BAY EKONOMİST, GEL DE ŞU EKONOMİ BİLGİNİ ANLAT

Benim için çırak diyor. Bak sınırdan sesleniyorum. Bay ekonomist, büyük ekonomist eğer yüreğin varsa, eğer diploman varsa, gel bir televizyon kanalına şu ekonomi bilgini bir anlat. Bakın dolar 2002'de 1.30'du şimdi 4.50'yi geçti. Eğer Erdoğan'ı bir daha seçerseniz dolar 10 lira. Neden 10 lira. Dünyada kavga etmediği kimse yok. Dünyada dostumuz kalmadı.

SÜLEYMAN ŞAH SAĞLIĞINDA BİLE O KADAR SEYAHAT ETMEDİ

Meydanlarda ben milliyim yerliyim diyecek. Süleyman Şah Türbesi'ni taşırken... Süleyman Şah sağlığında bile o kadar seyahat etmedi. Senin uçağın mı yerli? Ayran diyor milli içecek. İnek Uruguay'dan, saman Bulgaristan'dan ayran nasıl milli?

Erdoğan'ın yaptığı köprülerden geçen var mı? Her gün hepiniz o köprüden geçiyorsunuz. Garanti vermiş demiş ki: günlük 40 bin araç geçecek. 14 bin geçmiş ne olacak? Üstünü devlet ödeyecek.

Demirel'in yaptığı köprüden geçersen bedava. Erdoğan'ın geçtiği köprüden geçersen 114 lira ödeyeceksin.

KÜRT SORUNU İÇİN 3B

Kürt sorunu... Bunu nasıl çözeceğiz. Ortada bir terör var. Nasıl çözeceğiz? Önce barışacağız. İnsanlar arasında ayrım olmayacak.Ben 6 ok taşımıyorum. Tek olan şey bir grubun olamaz. Cumhurbaşkanı da tek olduğuna göre herkesin Cumhurbaşkanı. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Sonra adil bölüşeceğiz.

Dilini öğrenmek istiyor. 81 milyona resmi dil Türkçe'yi öğreteceğiz. Evinde konuştuğu dili öğreteceğiz. Korkmadan, çekinmeden. Uluslararası bir dil öğreteceğiz. Yani Kars 'taki Kürt kardeşim, liseye giderken hayalinde "Ben çalıştığım zaman Yalova'daki devlet hatanesine başhekim olabilirim" diyecek. Diyarbakır'a gidip, milliyetçiliği ayaklar altına alıp, Trabzon'da milliyetçi olmayacağız. Milletin önünde konuşacağız. Bu sorunun en büyüğü siyasi ahlak sorunudur. Ben onlardan olmayacağım. Doğruları söyleyeceğim
Editör: Haber Merkezi