ANKARA - ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi Anneleri ve açlık grevindeki çocukları için cezaevleri önünde yapmak istedikleri açıklamalarda saldırıya uğrayan annelere ilişkin, "Çocukları ölmesin diye hapishane önünde bekleyen anneleri de copluyorlar, onları aşağılıyorlar. Hangi anne göz göre göre çocuğunun ölmesini ister" dedi.

 

 

 

ANKARA - ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumartesi Anneleri ve açlık grevindeki çocukları için cezaevleri önünde yapmak istedikleri açıklamalarda saldırıya uğrayan annelere ilişkin, "Çocukları ölmesin diye hapishane önünde bekleyen anneleri de copluyorlar, onları aşağılıyorlar. Hangi anne göz göre göre çocuğunun ölmesini ister" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Soma Katliamı’na dair konuşan Kılıçdaroğlu, “301 madenci hayatını kaybetti. Adalet yerini buldu mu? Hayır. Hala adalet arayan aileler var. Soma faciasını unutmayacağız. 5 yıl geçti. 5 yıl içinde ne oldu biliyor musunuz? 299 madencimiz daha hayatını kaybetti. Niye unutmuyoruz 301 madencimiz aynı anda öldüğü için. Ama yaşanan süreçte bir o kadar da madenci yaşamını yitirdi. O alınterini yüceltmek zorundayız. O alınterinin ne kadar değerli olduğunu bilmek zorundayız. Helal para için yerin metrelerce altına iniyorsunuz” dedi.


‘SAVCI TALİMAT MI ALDI’


Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarından Yavuz Selim Demirağ’ın darp edilmesi olayına ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, savcıya “Senin çocukların, eşin sopalarla dövülseydi ne olurdu? Sopayla insanları linç etmeye kalkmak ne zamandan beri serbest bırakmak oldu? Acaba bir yerlerden talimat mı aldı bu savcı” diye seslendi.


 CUMARTESİ ANNELERİ


Kılıçdaroğlu, Kayıplar Haftası dolayısıyla da şunları söyledi: “Bu annelerin tek isteği var oğlumuzun kemiklerini verin. Gidip başlarında bir Fatiha okuyalım istiyorlar. Galatasaray Meydanı'nda oturdular, her hafta geldiler. Çocuklarımızın yerini söyleyin bari dediler. Buna bile tahammül edilemedi. Bu anneler çocuklarını istemeyip de ne isteyecekler Devlette söz sahibi olanların bu annelerin talebini yerine getirmesi gerekmiyor mu? Bu anneleri coplayanlarda vicdan var mıdır? Hayır, sen burada bu hakkı elde edemez, oturamazsın diyorlar ve copluyorlar. Bu anneler bizim annelerimiz değil mi? Bu anneler çocuklarını istemiyor mu? Bu anneler çocuklarının mezarı başında ağlamak istemiyor mu? Hangi vicdan bu annelerin üzerine sopayla gider. Anne bu ya anne. Bir anne evladının mezarını sormayıp da ne yapacak. Toplanıyorlar orada, faili meçhulleri aydınlatın diyorlar. Annenin kimliği, inancı, yaşam tarzı, dünyaya bakışı, siyasi bakışı olur mu? Yahu anne bu anne, anne, anne bu. Nasıl oluyor da bu anneleri dövmek için eliniz copla havaya kalkıyor? Tam 732 haftadır bu anneler toplanıyor. Erdoğan'la da görüşüldü, failleri bulacağız dendi bu annelere. Bunlar zaten yaşlı kadınlar. Bütün hayatı annesini bulmakla geçti. Oğlunu bulamadı ve öldü. Berfo Ananın vebali kimin boynunadır?"


'HAPİSHANE ÖNÜNDE ANNELERİ COPLUYORLAR'


Kılıçdaroğlu, çocukları açlık grevinde olan annelerin cezaevleri önünde beklerken polis tarafından darp edilmelerine de tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Çocukları ölmesin diye hapishane önünde bekleyen anneleri de copluyorlar, onları da aşağılıyorlar. Çocuğun kabahati olabilir, kusuru olabilir ama kimse unutmasın onun bir annesi var ve onun için en değerli varlık. Annenin çocuğunun ölmemesi için kapıda beklemesinden doğal ne olabilir. Hangi anne göz göre göre çocuğunun ölmesini ister. Yazıktır günahtır, bir anneye el kalkmaz, bir anneye cop kalkmaz, bir anne dövülmez. Bir anneye yapılacak tek şey vardır, ona saygı duymak.


Cennetin ayakları altında olan anneyi siz nasıl dövüyor, sürüklüyor, cop kaldırıyorsunuz? Ben polislere bir şey demiyorum, ben polislere talimat vereni söylüyorum. Sözde inançlı kişilermiş gibi geçiniyorlar. Hangi inançtan bahsediyorsun. Hangi inançta anneye el kaldırmak vardır? Hiçbirinde.”

( Kaynak-MA-CHP )