KIRKLARELİ  ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-  Yazar Nurettin Korkmaz'ın son kitabı  ‘’İçimden Geçmeyen Başımdan Geçti’’ okuyucularla buluşuyor.

Nurettin Korkmaz kitabın sunuşunda şu ifadeleri kullandı:

"2020 Aralık ayında yayınlanan Aşktan Kaçtım adlı yaşanmış bir hikaye ile edebiyat dünyasına adım attım. 

Ve bildiğim kadarıyla ülkemizde ilk kez aynı hikayeyi konuşmalar / olaylar aynı kalmak üzere duygu ve düşünce bölümlerini ayrı ayrı yazarak bu hikayeyi Aşktan Yandım adıyla da erkek kahramanın gözünden anlattım. 

Aşktan Kaçtım hikayeyi kadının duygu ve düşünceleriyle anlatırken Aşktan Yandım da erkeğin duygu ve düşünceleri yer aldı. 

Tut elimi ve sakın bırakma diyerek sevgisini anlatan kadının sevgi yerine zenginliği arama yolculuğunda başından geçenlerin ve yaşanan yalnızlıkların anlatıldığı Aşktan serisi yayın olarak bitmiş görünse de kahramanları hala hayatta olduğundan devamı da yazılabilir.

Seri Aşktan Bittim adındaki kitapla sonlanırken anlatılan hikayenin ruhuna uygun özlem , hasret, ayrılık şiirlerinin yer aldığı Aşktan Yazdım adlı şiir seçkisini yayınladım. 

2022 haziran sonunda ise yine yaşanmış bir hikaye olan ‘’İçimden Geçmeyen Başımdan Geçti’’ adlı kitabım okurlarla buluştu. 

Ben bir anlatıcıyım. Eskinin deyimiyle masalcı. Yaşanmış hayat hikayelerini anlatıyorum kitaplarımda.  

Masallarda kişi kadrosu çoğunlukla iyilik-kötülük, adalet-zulüm, alçakgönüllülük-kibir gibi zıt durumları temsil eden varlıklardan oluşur. 

Benim kaleme aldığım eserlerde de iyiler var , kötüler var , adaletsizlik var ama bunlar soyut değil yaşanmışlık olarak var. 

İsim yok anlattığım yaşanmış hikayelerde. Kim yaşamış , nerde yaşamış önemsiz çünkü. Yazmaya değer olan yaşanan olaylar ve yaşanan duygular benim için. 

Masallardaki mekânlar tümüyle hayal gücüyle yaratılır. Bu mekanların en bilineni  Kaf Dağıdır. Anlattığım hikayelerde yerel şive olsa da yer ve mekan yok sayın ki hepsi Kaf dağının arkasında yaşanmışlar. 

Ben olayların nerde yaşandığından öte nasıl yaşandığını aktarmaya çalışıyorum okuyucuya. 

Okuyucu kim nerde sorularına cevap bulmayacak ama nasıl yaşamış neler yaşamış bunları okuyacak ‘’İçimden Geçmeyen Başımdan Geçti’’ adlı yeni kitapta. 

Okudukça da ‘’olamaz bu kadar , bu kadarı da çok fazla’’ diyecek. 

Hiçbirimizin içinden geçmeyenler kitabın kahramanı kadının başından geçiyor. 

Her şeye rağmen dayanıyor , direniyor ve yıkılmadan yaşam mücadelesini sürdürüyor kahramanımız. 

Kız kardeşi ve kocasının ihanetine katlanmak zorunda kalan kahramanızmız genç yaşta bir evladını da aşk cinayetine kurban veriyor.

Tüm acılara rağmen hayata sarılıp evlatları için ayakta durmayı başaran bu insan huzur için hayatını bir dağ başı köyünde devam ettirmeye karar veriyor.

Bazen kızarak , bazen duygulanarak okunacağından eminim bu kitabın. 

Ama duyulursa okunacak. 

Duyurulursa okunacak. 

Siz edebiyat dostlarından sadece kendi adıma değil tüm yeni yazarlar adına tanıtım konusunda yardım ve destek rica ediyorum."

Yazar Hakkında.

1962 yılında Kırklareli / Babaeski ilçesinin küçük bir köyünde topraksız bir köylü ailesinin çocuğu olarak doğdum.

Babam biraz esnaf biraz Rençber’di.

Köy ilkokulu sonrası ortaokulu Kepirtepe Öğretmen okulunda , liseyi Kırklareli Endüstri Meslek Lisesinde okudum.

Maddi koşullarımın yetersizliği nedeniyle üniversite okumak yerine lisenin bittiği gün çalışmaya başladım.

İki yıl sonra Açıköğretim sistemiyle yüksek okul imkanı bulduğumda Açıköğretim fakültesine kayıt yaptırarak dört yıllık İş İdaresi bölümünü bitirdim.

Askerliğimi yedek subay (asteğmen) olarak yaptım.

Emekli olana kadar özel sektörde orta seviye yönetici pozisyonlarında görev yaptım.

Emeklilik sonrası yeniden üniversiteye kaydolup iki yıl İş Sağlığı ve Güvenliği dalında ön lisans okuyarak devamında aynı konuda Yüksek Lisans yaptım.

Halen İşletme Danışmanı ve İş Sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak bilgi birikimi ve deneyimlerimi kullanarak topluma , insanlara faydalı olmaya çalışıyorum.

En büyük hobim okumak , araştırmak, öğrenmek ve yazmak.

Editör: Haber Merkezi