AMED - Aryen Yayınları biri şiir, biri haiku, biri de roman olmak üzere üç yeni kitabı okurlarıyla buluşturdu.

Aryen Yayınları Murat Türk'ün geleneksel bir Japon şiir biçimi olan "Haiku" türünde kaleme alınmış "Kırmızı Patika" kitabını, A. Rahim Akalp'in "Kuşların Şarkısı" şiir kitabını ve Candeniz Yavavlı'nın "Kayıp Çağın İzinde" romanını yayınladı. Her üç yeni kitap, kitapçıların raflarında okurlarıyla buluştu.

KIRMIZI PATİKA

Daha önce Aram Yayınevi'nden "Böğürtlen Zamanı 1 Arayış", "Böğürtlen Zamanı 2 Buluşma", "Köprüdeki Düşman" ve Aryen Yayınları'ndan "Yalnızlığın Sınırında" eserleri yayınlanan Murat Türk, bu kez bambaşka bir çalışma ile okurlarının karşısına çıkıyor. Yazar, tüm dünyada meşhur olan geleneksel bir Japon şiir türü ve dünyanın en kısa şiir biçimi sayılan "Haiku" türünde kaleme aldığı şiirleri "Kırmızı Patika" kitabında topladı. Aryen Yayınları'ndan çıkan Murat Türk'ün her biri üç satırdan oluşan şiirlerine Sevinç Altan'ın resimleri eşlik ediyor. 

1976 yılında Amed'de doğan Murat Türk, 1995 yılında tutuklandı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 28 yıldır cezaevinde bulunan Türk, şu an İzmir Şakran 1 Nolu T Tipi Cezaevi'nde tutuluyor. "Böğürtlen Zamanı" kitabı sinemaya uyarlanan Murat Türk'ün "Sur'da Devran" adlı senaryosu da filme çekildi.

KUŞLARIN ŞARKISI 

A. Rahim Akalp 1974 yılında Amed'in Bismil ilçesinde doğdu. 1994 yılında gerillaya katıldı. 1998 yılında Karadeniz'de yaralı bir şekilde tutsak düştü. İdam cezası aldı ve cezası daha sonra ağırlaştırılmış müebbette çevrildi. Birçok farklı hapishanede kalan A. Rahim Akalap, şu an Ankara Sincan 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’ndeki tek kişilik hücrede mücadelesini ve edebi çalışmalarını sürdürüyor. 

A. Rahim Akalp'in şiir kitabı "Kuşların Şarkısı" iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde 10, ikinci bölümde de 26 şiir bulunuyor. Akalp'in kitaba ismini de veren "Kuşların Şarkısı" şiirinden bir bölüm şöyle: 

"Çocukların gözlerinde bulutlar birikir

gölgesi belirir yağmur damlasının

karanlık vadilerin dibinden

boğuk sesler duyulur

dönün artık

kanatlarına binerek kuşlarımın

dönün bana ve dinleyin"

KAYIP ÇAĞIN İZİNDE

Candeniz Yavavlı'nın "Kayıp Çağın İzinde" romanı 136 sayfadan oluşuyor. Yazar Yavavlı, 1993 yılında Dîlok'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini bu kentte tamamladı. 2016 yılında Siirt Üniversitesi'nden mezun oldu. Kısa bir süre öğretmenlik yaptı. Daha sonra politik sebeplerden dolayı yurt dışına çıktı. Çeşitli dergi ve fanzinlerde öykü ve şiirleri yayınlandı.

"Kayıp Çağın İzinde" romanının arka kapak yazısından bir bölüm şöyle: "Çıplak ayaklarıyla dağlara doğru yürümeye başladı kadın. Yaşı epeyce vardı. Alnında, eski Munzur'un her köşede bıraktığı kavislerin izi duruyordu. Kıvrımların her biri derine saplanmış hançer gibi yürekte biriken acıların tasviriydi. Sol gözünün altına yaptığı üç yıldız dövmesi, aşiretinin bin yıllık simgesiydi..."

(MA )

Editör: Haber Merkezi