Behcet Bayhan 

DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- 2 Ekim 2022 Pazar günü Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) üyelerinin katılımıyla yapılan seçimle belirlenen DTSO Meclisi, yeni dönemde Meclis Başkanlığına kadın başkan seçerek, Oda tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

DTSO Meclisi 2022-2026 döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Üyelerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda Meclis Başkanlığı, Başkan Yardımcılığı ve Katip Üyeliği seçimi yapıldı. DTSO Meclis Üyelerinin oy birliğiyle Meclis Başkanlığına Nevin İl, Başkan Yardımcılığına Salih Eren ve Mehmet Tazgel, Katip Üyeliğine ise Turhan Uslu seçildi. Böylelikle DTSO Meclisi Kadın Meclis Başkanı seçerek Oda tarihinde bir ilki gerçekleştirdi.

'KATILIMCILIĞI ESAS ALACAĞIZ'

Meclis toplantısında söz alan Nevin İl, “ DTSO Meclisi bugün burada bir ilke imza attı. Diyarbakır ilklerin şehridir. Bu onuru bizlere yaşattığınız için Meclisimize teşekkür ediyorum. Yeni dönemde Odamızın yapacağı faaliyetlerde kendi adıma ve Meclis Divanına seçilen Meclis Üyelerimiz adına birlikte uyum içerisinde çalışabilecek adil, eşit ve demokratik bir yönetimi anlayışı içerisinde olacağımızı şimdiden beyan etmek istiyorum. Önerilere her zaman açık olacağız ve katılımcılığı esas alacağız. Diyarbakır bir ilke imza attı, bu gururu Kadın Meclisimiz, Sivil Toplum Örgütlerimiz ve iş insanlarımızla birlikte başardık. Bir önceki dönemde titizlikle sürdürülen çalışmaların, yeni dönemde seçilen Meclis Üyelerimizle hep beraber devam ettireceğiz. DTSO Kadın Meclisimize de buradan teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi