Hedefimiz HAKÎKAT IŞIĞINDA Dünyanın bir çok yerinden ve Türkiye’nin 81 ilinden herkese haber ulaştırmaktır. Drama edilmiş yaşamdan beslenen bir yayıncılık anlayışını değil gerçekten, umuttan, özgürlükten beslenen geleceğe dönük, bilimsel, objektif, cesur bir yayıncılık anlayışını benimsiyoruz.

Bizler Ötekilerin Gündemi olarak kuruluşumuzdan bugüne, bugünden yarına ötekilerin sesi, gündemi ve toplumsal aydınlanmanın parçası olarak gündem yaratmayı esas aldık. Aynı zamanda üçüncü yolu tercih etmemizin nedeni Demokratik Cumhuriyetin inşasındaki aydınlanmaya destek olmaktır. Türkiye’de demokrasiyi, özgürlüğü, barışı, cinsiyet eşitliğini, ekolojik toplumu, hayvan ve doğa haklarını savunmayı, savunanların yanında olmayı hedefleyen bir yayın politikası uyguluyoruz.

Ötekilerin Gündemi olarak ana ilkelerimiz şunlardır.

Dramatize edilmiş yaşamdan beslenen bir yayıncılık anlayışını değil; gerçekten, umuttan, özgürlükten beslenen, geleceğe dönük, bilimsel, objektif, cesur bir yayıncılık anlayışını benimsiyoruz. Ana ilkelerimizden ve kırmızıçizgilerimizden bir kaçının altını çizerek yayınlıyoruz. Kadına, çocuğa, LBGTİ’ye ve hayvana karşı şiddet, taciz, tecavüz eylemlerinde bulunan, kişilere hakaret eden vb. Eylemleri gerek sosyal yaşamda olsun gerekse sosyal medya hesabında olsun uygulayan, yazan çizen cinsiyetçi üsluba sahip kişilerin ne haberini, ne yazılarınıne de röportajlarını yayınlamıyoruz.

Sitemizde:

Doğaya, ekolojiye zarar verenlere, doğayı tahrip edenlere ve bundan rant sağlayanlara yer vermiyoruz. Kimlikleri, inançları, cinsiyetleri ötekileştirenlere, şiddet dili kullananlara yer vermiyoruz.

Yayın Politikamız:

Demokrasiden, eşitlikten, barıştan, insan haklarından doğa-hayvan haklarından yana; kültürün, sanatın yanında bilimsel, jineoloji ve ekolojik yaşamın ışığında, emekle, umut ve sevgiyle üretenlerin sesidir sitemiz. Evrensel, cinsiyetçi olmayan, ötekileştirmeyen hakikatin arkasında olan haberciliğe; hümanist, özgürlükçü düşünen, yazan çizen yazılara yer vermekteyiz. Şiddeti, ötekileştirmeyi yok sayıyor, tacizi, tecavüzü, yalanı, kandırmayı, hırsızlığı meşrulaştıran içeriklerin karşısında duruyoruz. Dramatize edilmiş yaşamdan beslenen bir yayıncılık anlayışını değil; gerçekten, umuttan, özgürlükten beslenen geleceğe dönük, bilimsel, objektif, cesur bir yayıncılık anlayışını benimsiyoruz. Sitemizde umutlu, objektif cesur haberleri ve köşe yazarlarımızın yazılarını siz okuyucularımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Bizler ötekilerin dramatik kişileri değil, gündem yaratanlarıyız. Bizleri ötekileştirenlere haberlerle, yazılarla, analizlerle, araştırmalarla, gündem olacak konularla cevap vereceğiz. Verdiğimiz ve vereceğiniz emekle birbirimizi geliştirerek aydınlık bir toplumun inşası için ileriye yürüyeceğiz.

TÜRKİYE’DEN KHK MANZARALARI

Bildiğiniz gibi ülkemizde binlerce insan KHK ile ihraç edildi. Bu ihraç edilmeler birçok sıkıntıyı beraberinde getirdi. Biz de Ötekilerin Gündemi olarak Türkiye’nin birçok kentinde, Barış İmzacılarından, işçilerden ve memurlardan birçok kişiye hikâyelerini sorduk, arkadaşlarımız anlattı, biz de yazıya döktük. Onların duygularını, düşüncelerini gelecek kuşaklara tarihi bir belge olarak ihraç edilenlerin hikâyelerini sizler için kayda geçtik ve bu hikâyeleri birlikte okumaya devam edeceğiz. Çalışmamız bu kitapla sınırlı kalmayacak, Şubat 2020'de kitap çıktı.

Kanalımızın net işlerlik kazanması için Abone gereksinim vardır. Gönüllülük temelindeki bu dayanışmaya destek sunacağınızı umuyor, teşekkür ve saygılarımızı sunuyoruz.

Sizler de kanalımıza abone olabilir ve arkadaşlarınıza önerebilirsiniz!  Silav, Hûn dikarin kanala me bibin abone û ji hevalên xwe re pêşniyar bikin!

https://www.youtube.com/channel/UCmKl...

Günlük gelişmeleri öğrenmek amacıyla https://www.otekileringundemi.com/​​ isimli sitemizi takip eden değerli dostlar, güncel olayları aşağıda linkini aktardığım sosyal medya adreslerimizde bulabilirsiniz...

https://twitter.com/OtekilerinG

https://www.facebook.com/otekileringundemii

https://www.youtube.com/c/%C3%96tekilerinG%C3%BCndemiUmut%C3%96tekilerde21/videos

https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

LETİŞİM ADRESİMİZ:

[email protected]

[email protected]

Ötekilerin Gündemi...

#ötekileringündemi​#gündem​#gündemdenhaberler​#haberler​#güncel​#güncelhaberler​#anlıkhaber​#haber​#youtube

Editör: Haber Merkezi